Η δυσάρεστη έκπληξη του φετινού Copa America, Χιλή, προσπάθησε με κάθε τρόπο να βρει το γκολ που θα της έδινε τη δεύτερη θέση και την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης κόντρα στον Καναδά, αλλά δεν τα κατάφερε. Η ομάδα του Ρικάρντο Γκαρέκα έσπασε αρνητικό ρεκόρ 107 ετών, γεγονός που δείχνει πως δεν άξιζε να περάσει στην επόμενη φάση με τις εμφανίσεις της.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2d2xmjwgg35)

Ιστορική πρόκριση του Καναδά στα προημιτελικά του Copa America

Σ'ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο ουσιαστικά για τη Χιλή, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ, αλλά έπεσαν πάνω στους αντίπαλους τερματοφύλακες, με τον Κρεπό να διατηρεί για ακόμη ένα παιχνίδι ανέπαφη την εστία του.

Η απουσία ενός σκόρερ για τη Χιλή φάνηκε και στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι του πρώτου ομίλου του Copa America, καθώς η "La Roja" καταφερε να σπάσει αρνητικό ρεκόρ 107 χρόνων, μιας και δεν σκόραρε ούτε ένα γκολ στις τρεις αναμετρήσεις που είχε στη διοργάνωση.

Από τη πλευρά του ο Καναδάς, εκμεταλλεύτηκε σε απόλυτο βαθμό την αποβολή με κόκκινη κάρτα του Σουάζο στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης και με συντήρηση στο υπόλοιπο κομμάτι του παιχνιδιού κατάφερε να κρατήσει το "μηδέν" στην άμυνα του που του έδωσε μία ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Copa America, με τους παίκτες του να το πανηγυρίζουν έξαλλα.