Σε μία αναμέτρηση που θα την περίμενε κανείς ως ντέρμπι στη φάση των "16" του Euro 2024, η Ελβετία νίκησε πολύ εύκολα με 2-0 την Ιταλία και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης, με τους "ατζούρι" να δέχονται έντονη κριτική για την εμφάνιση τους από τα ΜΜΕ της χώρας τους.

Σκληρή επίθεση των ΜΜΕ της Ιταλίας για τον αποκλεισμό από το Euro 2024

Η ισοφάριση στο 98ο λεπτό με τον Ζακάνι για την Ιταλία ήταν εκείνη που έκρινε τη πρόκριση της στους "16" του Euro 2024. Πολλοί θεώρησαν πως μετά από αυτό οι "ατζούρι" θα παρουσιαστούν καλύτεροι στη διοργάνωση και θα υπερασπιστούν τον τίτλο τους μέχρι τέλους.

Κάτι τέτοιο βέβαια δε συνέβη, καθώς η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι έπεσε πάνω στην εξαιρετική Ελβετία η οποία με εντυπωσιακή εμφάνιση καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού την κέρδισε με 2-0 και την άφησε εκτός συνέχειας νωρίτερα του αναμενόμενου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2cp13nnu8eh)
Οι αντιδράσεις όπως αναμενόταν ήταν πολλές, με τα πρωτοσέλιδα της χώρας να εξαπολύουν δριμύτατη επίθεση προς τους παίκτες και τον προπονητή της ομάδας, με την Corriere Dello Sport να αναφέρει: "Ντροπή! Πιάσαμε πάτο στο Βερολίνο. Καταστροφή για την Ιταλία, η Ελβετία μας πέταξε έξω από το Euro".

kraximo_corriere


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Gazzetta dello sport που σχολίασε: "Αποκλεισμένοι και ντροπιασμένοι στους 16 από την Ελβετία. Ντροπιαστική εμφάνιση από την εθνική ομάδα. Κουρασμένη μπερδεμένη η "σκουάντρα τζούρα". Μία ακόμη μαύρη σελίδα για το ποδόσφαιρο μας."

kraximo_gazzeta_dello_sport


Η Tuttosport από τη πλευρά της εξέφρασε την πεποίθηση της πως χρειάζονται αλλαγές στην ομάδα τονίζοντας πως: "Εθνική αποτυχία! Σκληρό μάθημα από την Ελβετία και έξω από το Euro! Όλο το σύστημα χρειάζεται αλλαγή!"

kraximo_tuttosport