Όπως δεν γίνεται να λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή, έτσι δεν μπορεί να απουσιάζει και ο Λούκα Ντόντσιτς από τις υποχρεώσεις της Εθνικής Σλοβενίας, με τον σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς να "σφίγγει" τα δόντια και να δίνει κανονικά το παρών στο Προολυμπιακό τουρνουά που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ.

Με τον Ντόντσιτς η 12άδα της Σλοβενίας για το Προολυμπιακό τουρνουά

Η αλήθεια είναι πως οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος του Λούκα Ντόντσιτς, με τα επιβαρυμένα γονατά του και τις ενοχλήσεις που είχε κατά τη διάρκεια των τελικών του NBA να κάνουν δύσκολη τη συμμετοχή του στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ.

Ο Σλοβένος παιχταράς όμως έχει αποδείξει περίτρανα στο παρελθόν πως δεν... μασάει από τέτοιες καταστάσεις και η αγάπη του για την εθνική του ομάδα είναι πολύ πιο ψηλά από τον οποιοδήποτε τραυματισμό η καταπόνηση υπάρχει στον οργανισμό του.

Ο Ντόντσιτς άλλωστε μέχρι πριν λίγες ημέρες βρισκόταν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και αγωνιζόταν 45 λεπτά με τους Ντάλας Μάβερικς στους τελικούς του NBA, αλλά αυτό δεν τον δυσκόλεψε από το να γυρίσει στην πατρίδα του, να προπονηθεί με τους συμπαίκτες του και να δώσει το παρών στην αποστολή για το Προολυμπιακό τουρνουά.

Οι Σλοβένοι ανακοίνωσαν την 12άδα που θα βρεθεί στο φαληρικό γήπεδο, με τα ονόματα των Νίμπο, Τσάντσαρ και Πρέπελιτς να ξεχωρίζουν πέρα του Ντόντσιτς, ενώ σημαντική είναι η απουσία του Γιάκα Μπλάζιτς ο οποίος δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την ομάδα του.

Αναλυτικά η 12αδα της ΣλοβενίαςΛούκα Ντόντσιτς, Κλέμεν Πρέπελιτς, Αλεξέι Νίκολιτς, Λίον Στρέγκαρντ, Λίον Στέργκαρ, Χόραν Ντράγκιτς, Γρεγκόρ Χόρβατ, Μίχα Τσερκβένικ, Βλάτκο Τσάντσαρ, Έντο Μούριτς, Τζος Νίμπο, Ζίγκα Ντίμετς, Λούκα Στσούκα