Δεν εξελίσσεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η προετοιμασία των αθλητών της Ρωσίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, καθώς ο πόλεμος που διεξάγεται στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει έντονο πρόβλημα στη σύσταση των ομάδων που θα βρεθούν στο... ραντεβού του καλοκαιριού.

Χωρίς αθλητές τζούντο η Ρωσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Μία έντονη αντιπαράθεση έχει προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα ανάμεσα στη ΔΟΕ και τη Ρωσία αναφορικά με τους αθλητές που θα στείλει η χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού στο τζούντο, οι οποίοι άλλωστε θα βρίσκονταν ως "ουδέτεροι" εκεί.

Από τη μία η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν έχει καταβάλλει κανέναν περιορισμό στους αθλητές από το Ισραήλ που θα βρεθούν στο Παρίσι παρά τον πόλεμο που διεξάγεται εκεί, σε αντίθεση με τη Ρωσία που τα πράγματα ολοένα και χειροτερεύουν.

Όλα ξεκίνησαν όταν η ΔΟΕ ανακοίνωσε πως θα δώσει στη Ρωσία μόλις τέσσερα εισιτήρια για τις 14 κατηγορίες που υπάρχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα του τζούντο, με τους αθλητές που έχουν πάρει την πρόκριση μάλιστα να είναι 17.

Για να μην αδικήσουν κανέναν όμως οι Ρώσοι επέλεξαν να βγάλουν μία ανακοίνωση η οποία αναφέρει πως δεν πρόκειται να στείλουν κανέναν αθλητή τους στο Παρίσι, τονίζοντας μάλιστα πως το τζούντο χωρίς Ρώσους αθλητές δεν θα έχει την ίδια αίγλη με το παρελθόν.

"Η ρωσική εθνική ομάδα τζούντο δεν θα δεχτεί αυτούς τους εξευτελιστικούς όρους. Τέτοιες ενέργειες της ΔΟΕ υπονομεύουν την αξιοπιστία του Ολυμπιακού κινήματος και καταστρέφουν το καθεστώς των Ολυμπιακών Αγώνων ως το πιο σημαντικό αθλητικό γεγονός στον κόσμο. Από τους 17 τζουντόκα που είχαν εξασφαλίσει Ολυμπιακή πρόκριση, η ΔΟΕ εξουσιοδότησε μόνο τέσσερις από αυτούς να συμμετάσχουν. Χωρίς Ρώσους αθλητές οι αγώνες τζούντο θα είναι ατελείς."