Δύο ημέρες πριν την έναρξη του Προολυμπιακού τουρνουά στο ΣΕΦ, ο Βασίλης Σπανούλης ανακοίνωσε τους 12 παίκτες που θα έχει στο πλευρό του στην προσπάθεια για την επίτευξη του μεγάλου στόχου, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Χωρίς Λούντζη και Χουγκάζ η 12άδα της Ελλάδας στο Προολυμπιακό τουρνουά

Ήταν λίγο πολύ γνωστές οι επιλογές στις οποίες κινήθηκε ο Βασίλης Σπανούλης κατά τη διάρκεια των φιλικών αγώνων πριν το Προολυμπιακό τουρνουά, με τα τελικά κοψίματα να είναι σχεδόν αναμενόμενα από τον ομοσπονδιακό προπονητή.

Ο "Kill Bill" επέλεξε να αφήσει εκτός της τελικής 12άδας τον Μιχάλη Λούντζη του Ολυμπιακού και τον Νίκο Χουγκάζ - που έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό AKTOR - τον οποίο είχε ως παίκτη στο Περιστέρι και πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις.

Οι δύο παίκτες αποχαιρέτισαν τους συμπαίκτες τους στην προπόνηση της ομάδας, με εκείνους με τη σειρά τους να τους ευχαριστούν για την πολύτιμη βοήθεια που είχαν και στα φιλικά παιχνίδια αλλά και στις δοκιμές που έκανε ο Σπανούλης για να καταλήξει στην καλύτερη δυνατή... συνταγή.

Η 12άδα της Εθνικής για το Προολυμπιακό τουρνουά αποτελείται απόΤόμας Γουόκαπ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Δημήτρης Μωραΐτης, Βασίλης Τολιόπουλος, Νικ Καλάθης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Γιώργος Παπαγιάννης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Κώστας Παπανικολάου, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Κώστας Αντετοκούνμπο, Ντίνος Μήτογλου

proolympiako_12ada_elladas