Ο αποκλεισμός της Ιταλίας από την Ελβετία στη φάση των "16" του Euro 2024 έφεραν αρκετούς τριγμούς στο ποδόσφαιρο της χώρας. Τα πρωτοσέλιδα ήταν αιχμηρά απέναντι στην ομάδα, ενώ υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν πως θα αποχωρήσει από τον πάγκο της ο Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Παραμένει προπονητής στην Ιταλία ο Σπαλέτι παρά το κακό Euro 2024

Η Ιταλία δεν κατάφερε να φτάσει μακριά στο Euro 2024 και μ' αυτό τον τρόπο δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο τον οποίο κέρδισε στο Euro 2020. Οι γκρίνιες και τα παράπονα είναι πολλά στη χώρα με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι να έχει τη δική του ευθύνη για την εικόνα της ομάδας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανέλαβε το μερίδιο του για τις κακές εμφανίσεις και τα αποτελέσματα, με τον αποκλεισμό από την Ελβετία να μην είναι τελικά η χαριστική βολή για τον πρώην προπονητή της Νάπολι ο οποίος θα παραμείνει στο... τιμόνι των "ατζούρι".

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα τόνισε πως: "Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, αλλά αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Κανένας δεν μπορεί, όποιος κι αν είναι, πολιτικός ή άλλοι, να απαιτεί την παραίτηση του Σπαλέτι.

Είχαμε μια μακρά συζήτηση με τον κόουτς χθες και θεωρώ ότι θα ήταν απερίσκεπτο από μέρους μας να εγκαταλείψουμε ένα πρότζεκτ πολλών ετών για ό,τι συνέβη μετά από μόλις 8-9 μήνες.

Σε αυτό το πρότζεκτ έχει κεντρικό ρόλο ο κ. Σπαλέτι, που είναι εδώ για λίγο διάστημα και δεν είχε τους παίκτες στη διάθεσή του για πολύ καιρό. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δουλειά του και ήδη έχουμε μπροστά μας μια νέα πρόκληση σε δύο μήνες.", δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη στήριξη του στον Ιταλό τεχνικό.