Η Ισπανία μπορεί να έχει χάσει την αίγλη των προηγούμενων χρόνων στο μπάσκετ, αλλά πάντα παραμένει μία υπολογίσιμη δύναμη με το ρόστερ της να παραμένει εντυπωσιακό παρά τις αποχωρήσεις σπουδαίων παικτών του παρελθόντος όπως ο Ρέγες και τα αδέρφια Γκασόλ και τώρα ετοιμάζεται να αγωνιστεί στο Προολυμπιακό τουρνουά της Βαλένθια. 

Με Λορέντζο Μπράουν και Χουάντσο στο Προολυμπιακό τουρνουά η Ισπανία

Έτοιμη για ακόμη μία επιτυχία είναι η Ισπανία, η οποία θα διεκδικήσει την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού μέσω του Προολυμπιακού τουρνουά που θα διεξαχθεί από τις 2 μέχρι τις 7 Ιουλίου στη Βαλένθια, με τον Σέρτζιο Σκαριόλο να ανακοινώνει την τελική 12άδα.

Στην επιλογή βρίσκονται δύο παίκτες του Παναθηναϊκού AKTOR, με τους Χουάντσο Ερναγκόμεθ και Λορέντζο Μπράουν να δίνουν κανονικά το παρών, με τη μεταγραφή των "πρασίνων" να αγωνίζεται ως νατουραλιζέ με τους "φούριας ρόχας".

Οι σημαντικές μονάδες είναι αρκετές, ενώ υπάρχουν ενισχύσεις από το NBA, με τους Ουσμάν Γκαρούμπα και Σάντι Αλντάμα να στέκονται δίπλα στην εθνική τους, ενώ κανονικά το παρών στην τελευταία διοργάνωση της καριέρας του θα δώσει ο Ρούντι Φερνάντεθ.

Από τη 12άδα των Ισπανών απουσιάζει ο Άλεξ Αμπρίνες της Μπαρτσελόνα, μιας και οι γιατροί της ομάδας αποφάσισαν πως δεν μπορεί να είναι έτοιμος για να βοηθήσει την ομάδα, ενώ εκτός όπως είχε δηλώσει ο ίδιος έμεινε και ο Ρίκι Ρούμπιο που δεν ήθελε να πάρει τη θέση κάποιου άλλου.

Αναλυτικά η 12άδα της Ισπανίας για το Προολυμπιακό τουρνουά: Ρούντι Φερνάντεθ, Σέρχιο Γιουλ, Γουίλι Ερναγκόμεθ, Χουάντσο Ερναγκόμεθ, Ντάριο Μπριθουέλα, Χάμπι Λόπεθ Αροστέγκι, Αλμπέρτο Ντίαθ, Ουσμάν Γκαρούμπα, Σάντι Αλντάμα, Χαϊμέ Πραντίγια, Χουάν Νούνιεζ, Λορέντζο Μπράουν