Η χρονιά δεν τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο για την Μπαρτσελόνα, καθώς δεν κατάφερε να κατακτήσει ούτε έναν τίτλο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αλλαγή προπονητή, με τον Χάνσι Φλικ στον πάγκο αλλά και τις αποχωρήσεις σημαντικών παικτών του ρόστερ πριν ακόμη καλά καλά ξεκινήσουν οι μεταγραφές.

Αποχώρησαν τρεις παίκτες για την Μπαρτσελόνα που δεν έχει κάνει μεταγραφές

Τα οικονομικά της Μπαρτσελόνα τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά δύσκολα, κάτι που έχει γίνει γνωστό λόγω των πολλών εκατομμυρίων που χρωστάει η ισπανική ομάδα. Αυτό κάνει πιο δύσκολες τις διαπραγματεύσεις για μεταγραφές με τους "μπλαουγκράνα" να στρέφονται στο δανεισμό παικτών.

Κάτι που συνέβη και στις περιπτώσεις των δύο Πορτογάλων διεθνών που βρίσκονται στο Euro 2024, των Ζοάο Φέλιξ και του Ζοάο Κανσέλο, όπου το συμβόλαιο του δανεισμού τους με την Μπαρτσελόνα ολοκληρώνεται σήμερα (30/06) όπως ανακοίνωσε η ομάδα.

Οι "μπλαουγκράνα" είχαν τη δυνατότητα για οψιόν αγοράς, αλλά δεν κινήθηκαν για να την ενεργοποιήσουν με τις περιπτώσεις των δύο παικτών να μην έχουν ξεκαθαρίσει πλήρως, καθώς η ομάδα σκέφτεται να μπει σε συζητήσεις εκ νέου με τους συλλόγους στους οποίους ανήκουν.



Μία διαφορετική υπόθεση "έκλεισε" σήμερα για την Μπαρτσελόνα, με τους "μπλαουγκράνα" να μην ανανεώνουν το συμβόλαιο του Μάρκος Αλόνσο, ο οποίος είχε αποκτηθεί πριν δύο χρόνια ως ελεύθερος από την Τσέλσι και πρόλαβε να αγωνιστεί σε 45 αγώνες και να πετύχει τρία γκολ.