Η εθνική Σλοβενίας βρίσκεται σε αθηναϊκό έδαφος από το μεσημέρι της Κυριακής, 30 Ιουνίου, και ακονίζει τα μαχαίρια της ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά στο ΣΕΦ (2-7 Ιουλίου), που δίνει ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα γίνουν στο Παρίσι. 

Προολυμπιακό τουρνουά: Έχει το... know how

Ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν γνωστό ότι θα παίξει στο προολυμπιακό τουρνουά, άλλωστε στο πρόσφατο φιλικό με τη Βραζιλία στη Λιουμπλιάνα, μετά το μίνι σαββατικό του από τους τελικούς του NBA, ήταν ξανά απίθανος (32 πόντοι,7 ριμπάουντ, 7 ασίστ). 

Η Σλοβενία μπαίνει με αυτοπεποίθηση στη διοργάνωση, όχι μόνο λόγω του μέγκα σταρ της αλλά, επειδή στο αμέσως προηγούμενο προολυμπιακό τουρνουά, που έγινε στο Κάουνας, νίκησε εκτός έδρας τη Λιθουανία και πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου πλασαρίστηκε στην τέταρτη θέση. 

Μαζί με τον Ντόντσιτς ήταν ο Τζος Νίμπο, αλλά και οι Ζόραν Ντράγκιτς και Κλέμεν Πρέπελιτς, δηλαδή οι... αξιοσημείωτοι μπελάδες της πρωταθλήτριας Ευρώπης το 2017. 

Η Ομοσπονδία της Σλοβενίας ανήρτησε πλάνα από την άφιξη και η λεζάντα "Hello, Greece", δηλαδή "Γεια σου Ελλάδα", ήταν ενδεικτική. Η Σλοβενία είναι στον ίδιο όμιλο με την Κροατία και τη Νέα Ζηλανδία.