Με ιδιαίτερες βλέψεις ξεκίνησε το Copa America το Μεξικό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έδειξε το ταλέντο που υπάρχει στο ρόστερ του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη καταφέρει να σκοράρει στην αναμέτρηση κόντρα στο Εκουαδόρ (0-0) και να αποκλειστεί πρόωρα από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Προκρίθηκε στα προημιτελικά του Copa America το Εκουαδόρ - Εκτός συνέχειας το Μεξικό

Σ' ένα παιχνίδι που ξεχώρισε το πάθος και η ένταση, Μεξικό και Εκουαδόρ έμειναν ισόπαλες χωρίς τέρματα με την ομάδα του Ορμπελίν Πινέδα να αποχαιρετάει πρόωρα το Copa America μιας και δεν υπερτερούσε σε περίπτωση ισοβαθμίας. Οι δύο ομάδες τερμάτισαν με τέσσερις βαθμούς, με τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ να ίσως ο μοιραίος για την ομάδα του στη διοργάνωση.

Ήταν άλλωστε εκείνος που έχασε το κρίσιμο πέναλτι κόντρα στη Βενεζουέλα τη δεύτερη αγωνιστική, αλλά η γενική εικόνα των Μεξικανών στον όμιλο δεν έδειχνε πως αξίζουν να προκριθούν στην επόμενη φάση, με το Εκουαδόρ να είναι καλύτερο στα δύο πρώτα παιχνίδια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2akat5ehc2h)
Ένα πέναλτι κόστισε στο προηγούμενο παιχνίδι για το Μεξικό κι ένα πέναλτι παραλίγο να του δώσει την πρόκριση από το... πουθενά. Ο διαιτητής της αναμέτρησης κόντρα στο Εκουδόρ είδε παράβαση στο 95ο λεπτό και με το σκορ στο 0-0 για την ομάδα του Λοζάνο, αλλά το VAR ήταν εκεί για να αλλάξει την απόφαση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2dxte9ea1zd)
Ο πρόωρος αποκλεισμός ίσως προκαλέσει αναταράξεις στο Μεξικό, καθώς από πρώτο φαβορί στον όμιλο, έμεινε τελικά εκτός διοργάνωσης, έχοντας μάλιστα σκοράρει μόλις ένα γκολ κι αυτό κόντρα στην πιο αδύναμη ομάδα, την Τζαμάικα

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2dz6ydvvcht)