Τέλεια κουρεμένο γρασίδι και παίκτες ντυμένοι όλοι στα λευκά. Φράουλες με σαντιγί, σαμπάνια, μέλη της βασιλικής οικογένειας στις εξέδρες. Όλα αυτά μαζί μπορεί να σημαίνουν μόνο κάτι συγκεκριμένο. Ότι το Wimbledon είναι εδώ. Το παλιότερο τουρνουά τένις, καθώς το πρώτο διοργανώθηκε το 1877.

Η σεζόν στο χόρτο φτάνει στην κορύφωση της με το 137ο τουρνουά Wimbledon και η φετινή διοργάνωση υπόσχεται να είναι και πάλι το στολίδι του καλεντάρι του τένις.

Οι περσινοί νικητές, η Μαρκέτα Βοντρούσοβα στις γυναίκες και ο Κάρλος Αλκαράθ στους άνδρες επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος για να υπερασπιστούν τους τίτλους τους. Πέρυσι, ο Αλκαράθ νίκησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς σε ένα θρίλερ πέντε σετ στον τελικό των ανδρών, ενώ η Βοντρούσοβα έγραψε ιστορία ως η πρώτη unseeded –προερχόμενη δηλαδή από τη λίστα με τις αδύναμες της κλήρωσης- πρωταθλήτρια στο Γουίμπλεντον, επικρατώντας στον τελικό της Ονς Ζαμπέρ.

Ο Αλκαράθ μετέχει στο τουρνουά ως φαβορί και θα παίξει με τον Εσθονό Μαρκ Λάγιαλ στον πρώτο γύρο. Ο Νο1 του κόσμου, Γιάνικ Σίνερ, εκ των φαβορί και αυτός, θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα τον Γιάνικ Χάνφμαν, ενώ ο επτά φορές πρωταθλητής, Νόβακ Τζόκοβιτς, θα αγωνιστεί, είκοσι πέντε ημέρες μετά την επέμβαση στον μηνίσκο, με τον Βιτ Κόπριβα.

Τα μονοπάτια της Σάκκαρη και του Τσιτσιπά στο Wimbledon 2024

Όσον αφορά τον δικό μας, Στέφανο Τσιτσιπά, θα κάνει αύριο πρεμιέρα (02/07) απέναντι στον Ιάπωνα Τάρο Ντανιέλ, Νο 85 στην κατάταξη. Στη συνέχεια και εφόσον προκριθεί θα βρεθεί απέναντι σε έναν εκ των Έμιλ Ρουσουβουόρι ή Μακένζι ΜακΝτόναλντ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο μέρος του ταμπλό με τον Τσιτσιπά βρίσκεται ο Αντρέι Ρούμπλεφ, τον οποίο μπορεί να αντιμετωπίσει στους "16".

Στα προημιτελικά πιθανός αντίπαλός του είναι ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ και στα ημιτελικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Στην άλλη πλευρά του ταμπλό βρίσκονται οι Γιανίκ Σίνερ και Κάρλος Αλκαράθ, τους οποίους ο Τσιτσιπάς μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο στον τελικό.

Στις γυναίκες, η κάτοχος του τίτλου Τσέχα Βοντρούσοβα, αντιμετωπίζει την Ισπανίδα Τζέσικα Μπούζας. Η Νο 1 του κόσμου, η Πολωνή Ίγκα Σβιόντεκ, έχει χτίσει τη φήμη της είν’ η αλήθεια στα χωμάτινα γήπεδα, κερδίζοντας τέσσερις τίτλους στα πρώτα έξι χρόνια της στο Ρολάν Γκαρός, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να πετύχει κάτι σημαντικό στο χορτάρι.

Όσον αφορά τη δική μας Μαρία Σάκκαρη, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο 9 του κόσμου, θα κάνει πρεμιέρα σήμερα (13.00) κόντρα στην 24χρονη Αμερικανίδα, προερχόμενη από τα προκριματικά, ΜαΚάρτνεϊ Κέσλερ (Νο 118), ενώ σε περίπτωση πρόκρισης θα αγωνιστεί κόντρα είτε στην Ολλανδή Αράντσα Ρους, είτε στην Κινέζα Γιουάν Γιου.

Αν η Σάκκαρη καταφέρει να προχωρήσει στο αγγλικό τουρνουά θα παίξει -πιθανότατα- με την Κινέζα Κινγουέν Ζενγκ στον 4ο γύρο, ενώ στα προημιτελικά πιθανή αντίπαλος της θα είναι η Αρίνα Σαμπαλένκα. Αν περάσει στις τέσσερις θα παίξει με μία εκ των Κόρι Γκοφ, Τζάσμιν Παολίνι, Ναόμι Οσάκα και Βικτώρια Αζαρένκα. Στην άλλη πλευρά του ταμπλό βρίσκονται τενίστριες όπως οι: Μαρκέτα Βοντρούσοβα, Ίγκα Σβιόντεκ, Έλενα Ριμπάκινα, Ντάνιελ Κόλινς και Τζέσικα Πεγκούλα.

Στην επιφάνεια, στην οποία οι εκπλήξεις είναι κάτι συνηθισμένο, ο υπερυπολογιστής Opta, ο οποίος αναλύει όλα τα μεγάλα αθλητικά τουρνουά, "βλέπει" ως φαβορί τον Σίνερ στους άντρες και τη Σβιότεκ στις γυναίκες με 17% και 13% αντίστοιχα.