Η αγορά για τους ελεύθερους παίκτες στο NBA άνοιξε και πολλοί ήδη βρήκαν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Από τις περιπτώσεις που απασχολούν περισσότερο την ελληνική πραγματικότητα, ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ πήρε μεταγραφή στους Λος Άντζελες Κλίπερς και ο Γιόνας Βαλανσιούνας μετακόμισε στην Ουάσινγκτον για τους Γουίζαρντς.

Πήρε μεταγραφή στο NBA ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ - Αλλάζει... περιφέρεια ο Βαλανσιούνας

Πολλές αλλαγές στα ρόστερ του NBA από την πρώτη κιόλας ημέρα της Free Agency, με τις ομάδες να κλείνουν τις... τρύπες που είχαν με παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Όπως αναμενόταν ήταν έντονο και το ελληνικό ενδιαφέρον, με τις επιλογές να επηρέαζουν τους σχεδιασμούς του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού ΑΚΤΟR.

Ένας από τους παίκτες που ακούστηκε έντονα στην ελληνική πραγματικότητα ήταν αναμφίβολα ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, με τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ να ξεχωρίζει με τα επιτεύγματα του στο τελευταίο κομμάτι της Basket League. Ο Αμερικάνος γκαρντ βρήκε την... Ιθάκη του στους Λος Άντζελες Κλίπερς που του πρόσφεραν ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο για τα επόμενα δύο χρόνια.



Η περίπτωση του ακούστηκε για τον Παναθηναϊκό AKTOR, αλλά όλοι γνώριζαν πως πρόκειται για μία περίπτωση πολύ δύσκολη. Ο Γιόνας Βαλανσιούνας έχει χτίσει το δικό του όνομα τα τελευταία χρόνια στο NBA και επιστρέφει στην αγαπημένη του Ανατολή, καθώς συμφώνησε για τρία χρόνια με τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς έναντι 30 εκατομμυρίων δολαρίων.