Η Μαρία Σάκκαρη αντιμετώπισε στην πρεμιέρα της στο Wimbledon την ΜακΚάρτνεϊ Κέσλερ και με μία μεστή εμφάνιση ξεκίνησε νικηφόρα την παρουσία της στη διοργάνωση. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αν και βρήκε δυσκολίες στην αρχή του αγώνα στη συνέχεια ανέβασε "στροφές" και επικράτησε με 2-0 σετ (6-3,6-1).

Επανήλθε από το... σοκ και πήρε το πρώτο σετ η Σάκκαρη

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Μαρία Σάκκαρη να μπαίνει ιδανικά στο γήπεδο, καθώς πήρε το πρώτο γκέιμ χωρίς να χάσει πόντο, με την Κέσλερ να έχει κακές επιστροφές στα σερβίς της Ελληνίδας. Η Αμερικανίδα από τη πλευρά της κράτησε εύκολα τα δύο πρώτα δικά της σερβίς και διαμόρφωσε το 2-2.

Το πέμπτο γκέιμ ήταν εκείνο που άλλαξε κάπως τη ροή του αγώνα, με την Κέσλερ να εκμεταλλεύεται τα κακά σερβίς της Ελληνίδας πρωταθλήτριας και έκανε το πρώτο μπρέικ, παίρνοντας το προβάδισμα με 3-2.

Η απάντηση της Σάκκαρη όμως ήταν άμεση, καθώς στο επόμενο κιόλας σερβίς της Αμερικανίδας, έπαιξε πιο επιθετικά και χωρίς ουσιαστικά να της αφήσει περιθώρια έκανε με τη σειρά της μπρέικ και ισοφάρισε σε 3-3, γεγονός που της ανέβασε τη ψυχολογία για τη συνέχεια της αναμέτρησης.

Η Κέσλερ κατάλαβε πως έχασε μία μεγάλη ευκαιρία για να ξεφύγει με δύο γκέιμ στο πρώτο σετ και σαν να μην έφτανε αυτό, η Σάκκαρη κατάφερε αφού πρώτα κράτησε το σερβίς της, να κάνει και δεύτερο μπρέικ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια διαμόρφωσε το τελικό 6-3, εκμεταλλευόμενη το καλό σερβίς της.

Δεν άφησε περιθώρια η Σάκκαρη και ξεκίνησε με νίκη το Wimbledon

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία κατάφερε να κάνει στην πρώτη της απόπειρα να κάνει το μπρέικ με love game, μάλιστα με την Αμερικανίδα όμως να απαντάει κατευθείαν και να ισοφαρίσει σε 1-1 τα γκέιμς.

Η Ελληνίδα τενίστρια - που βρίσκεται στο Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA - είχε βρει το ρυθμό της στο σερβίς της αντιπάλου της και με εξαιρετικές άμυνες έκανε το 2-1 και πήρε σαφές προβάδισμα για τη νίκη, με τη ψυχολογία να είναι με το μέρος της.

Η Σάκκαρη αυτή τη φορά πρόσεξε το σερβίς της και έκανε το 3-1 χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Η Κέσλερ προσπάθησε να γίνει λίγο πιο επιθετική από τη πλευρά της, αλλά δεν τα κατάφερε με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να βρίσκει την ευκαιρία να κάνει ακόμη ένα μπρέικ και το 4-1 στο δεύτερο σετ.

Η συνέχεια δεν άλλαξε, με τη Σάκκαρη να κρατάει εύκολα το σερβίς της και να κάνει το 5-1. Ο επίλογος δόθηκε με ακόμη ένα μπρέικ για την εντυπωσιακή Ελληνίδα που ξεκίνησε νικηφόρα την παρουσία της στο Wimbledon.