Η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ θα αντιμετωπίσει στο Προολυμπιακό τουρνουά την Δομινικανή Δημοκρατία, η οποία αναμένεται στη χώρα μας με σημαντικές απουσίες, καθώς δεν βρίσκονται στην τελική 12άδα της ομάδας οι Καρλ Άντονι Τάουνς και Αλ Χόρφορντ που κάνουν μεγάλη καριέρα στο NBA.

Χωρίς Τάουνς και Χόρφορντ στο Προολυμπιακό τουρνουά η Δομινικανή Δημοκρατία

Με δύο πολύ σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ η Δομινικανή Δημοκρατία, καθώς η τελική 12άδα της δεν συμπεριλαμβάνει τους Καρλ Άντονι Τάουνς και Αλ Χόρφορντ, με τους δύο φόργουορντ - σέντερ να μη δίνουν το παρών στην εθνική τους ομάδα.

Ο πρωταθλητής με τους Μπόστον Σέλτικς, Χόρφορντ ήταν αναμενόμενο πως δεν θα βρισκόταν με την ηλικία του να μη του επιτρέπει να βρίσκεται μετά από μία τόσο απαιτητική χρονιά και στις καλοκαιρινές υποχρεώσεις, καθώς ελλοχεύουν αρκετοί τραυματισμοί.

Από τη πλευρά του, ο σούπερ σταρ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς αγωνίστηκε κι εκείνος στους τελικούς της Δύσης κόντρα στους Ντάλας Μάβερικς όπου και ηττήθηκαν με 4-1, ενώ προερχόταν από έναν... ύπουλο τραυματισμό και αποφάσισε να προφυλαχθεί ενόψει της νέας χρονιάς.

Στους παίκτες που ξεχωρίζουν στο ρόστερ της Δομινικανής Δημοκρατίας βρίσκεται ο μέχρι πρότινος συμπαίκτης του Σάσα Βεζένκοφ στους Σακραμέντο Κινγκς, Κρις Ντουάρτε. Από την Ευρώπη εκείνος που αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα είναι ο Αντρέ Φελίζ της Μπανταλόνα.