Ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας υγρού στίβου, ο Κυριάκος Γιαννόπουλος ήταν πολύ ικανοποιημένος από το Final 4 του Champions League που φιλοξένησε η Μάλτα από τις 5 έως τις 7 Ιουνίου, χαρακτηρίζοντας τη διοργάνωση "εκπληκτική" στην "Κυριακάτικη Απογευματινή". Ακόμα κι αν υπήρχαν ζητήματα όπως εκείνα με το φωτισμό και τις δύο ταχύτητες με τις οποίες οι διοργανωτές αντιμετώπιζαν τους ενδιαφερόμενους, αναλόγως της ιδιότητάς τους, δεν αλλάζει ότι το πόλο θέλει να ανοίξει την αγορά του, ακόμα κι αν πρόκειται για την εύφημο μνεία από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ως πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και ως Έλληνας, ο κ. Γιαννόπουλος ήταν υπερήφανος. Πλην του Ολυμπιακού, που συμμετείχε στη διοργάνωση παίρνοντας την τρίτη θέση -αλλά που θα μπορούσε να είναι στον τελικό ή τροπαιούχος, μια και αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Προ Ρέκο- οι υπόλοιπες τρεις ομάδες που συμπλήρωναν το παλίμψηστο της διοργάνωσης είχαν Έλληνες πολίστες. Δύο, τον Άγγελο Βλαχόπουλο και τον Δημήτρη Σκουμπάκη, η Νόβι Μπέογκραντ. Έναν, τον Κωνσταντίνο Κάκαρη, η Προ Ρέκο. Και έναν, τον Στέλιο Αργυρόπουλο, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Φερεντσβάρος. "Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά διότι ήταν καταπληκτικά και έδειξαν ότι το ελληνικό πόλο δικαίως βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι ομάδες είχαν Έλληνες παίκτες", είπε αρχικά. 

Και οι τέσσερις, μαζί με τους περισσότερους από τους Έλληνες πολίστες του Ολυμπιακού, θα βρίσκονται στο Παρίσι, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Πολύ σύντομα, άλλωστε, από τότε που ανέλαβε την Ομοσπονδία, διαδεχόμενος το σχεδόν ισόβιο πρόεδρό της Δημήτρη Διαθεσόπουλο, ο Κυριάκος Γιαννόπουλος έζησε τη μεγαλύτερη στιγμή του ελληνικού πόλο, το ασημένιο μετάλλιο της εθνικής Ανδρών στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, το 2021, που έκανε... παρέα σε εκείνο που κατέκτησε στην Αθήνα, πριν 20 χρόνια, η εθνική Γυναικών. Πλέον, η Ελλάδα θα έχει δύο ομάδες στα ολυμπιακά τουρνουά και όλος ο μηχανισμός του υγρού στίβου, έχει εστιάσει και εκεί το κέντρο της προσοχής του.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ τόνισε ότι ένας είναι ο στόχος για την εθνική πόλο Ανδρών. "Είναι το Παρίσι. Έχει γίνει πολύ ανταγωνιστικό αυτό το άθλημα. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Η ομάδα που τερμάτισε ένατη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα (σ.σ. το καλοκαίρι του 2023), δηλαδή η Κροατία, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αυτό της Ντόχα (σ.σ. τον Φεβρουάριο του 2024). Έχει ανέβει πάρα πολύ το επίπεδο των ομάδων.

Το ίδιο έγινε στη διοργάνωση των Γυναικών, αφού η πέμπτη ομάδα της Φουκουόκα νίκησε στο επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η καλή ή η κακή μέρα ομάδος ή αθλητών θα κρίνει τα αποτελέσματα και θα κρίνει τα μετάλλια. Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας. Το πρόγραμμά μας το ακολουθούμε, οι Έλληνες αθλητές είναι εδώ.

Ξεκινάει ο τελευταίος κύκλος της προετοιμασίας για να πάμε στις 24 Ιουλίου στην πόλη του Φωτός. Νομίζω ότι τα παιδιά έχουν συνειδητοποίηση. Είναι έμπειροι, γνωρίζουν. Έχουν συνειδητοποιήσει τις ανάγκες και τις δυνατότητές τους. Από εκεί και ύστερα, δεν φτάνει μόνο να κάνεις αυτό που μπορείς, χρειάζεται να έχεις και λίγο τύχη. Αν έχουμε και λίγο τύχη, θα είμαστε εντάξει".


Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, στο parapolitika gr

Κυριάκος Γιαννόπουλος: "Απαιτητικοί στο Παρίσι"


Σε ό,τι αφορά την εθνική Γυναικών, ο Κυριάκος Γιαννόπουλος βρέθηκε στο Αϊντχόφεν, που οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου πανηγύρισαν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς. Κατά τον πρόεδρο της ΚΟΕ, όμως, αυτό εκπλήρωσε μόνο το ένα κομμάτι του συνολικού πλάνου: "Νομίζω ότι και τα κορίτσια έχουν καταλάβει ότι πρέπει να προσπαθήσουν πολύ. Το ένα κομμάτι της πορείας, δηλαδή εκείνο της πρόκρισης, επετεύχθη, και μάλιστα επετεύχθη με πολύ ωραίο τρόπο και πανηγυρικό. Από εκεί και πέρα, όμως, έχουν συνειδητοποιήσει, θεωρώ, η τεχνική ηγεσία και οι αθλήτριες, ότι πρέπει να κάνουν μεγάλη προσπάθεια σε αυτό το τελευταίο κομμάτι.

Το σχέδιο της προετοιμασίας είναι έτοιμο εδώ και πάρα πολύ καιρό. Θέλουμε να μπορέσουμε να φτάσουμε να είμαστε απαιτητικοί, αν μου επιτρέπεται η λέξη, στη μεγάλη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Κι εκεί τα πράγματα δεν είναι εύκολα, θα είναι πολύ ανταγωνιστικό, θεωρώ, το τουρνουά, αλλά και εμείς είμαστε καλοί. Έχουμε καλές αθλήτριες, οι οποίες μπορούν να αντεπεξέλθουν στην πίεση ενός δύσκολου παιχνιδιού και να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Είμαι σίγουρος και για την εθνική ομάδα πόλο Γυναικών, ότι θα είναι μέσα στις προσδοκίες μας".

Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος, πάντως, θα πρέπει να ασχοληθεί και με τα εν οίκω αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς, μια και θα γίνουν εκλογές στην ΚΟΕ το φθινόπωρο του 2024.


Δημοσιεύτηκε στην "Κυριακάτικη Απογευματινή".