Η εποχή του Κλέι Τόμπσον με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έφτασε στο τέλος της έπειτα από 13 χρόνια και ένας από τους κορυφαίους σουτέρ στην Ιστορία του NBA θα μετακομίσει στο Τέξας, για να ενώσει τις... εναπομείνασες δυνάμεις του με τους Λούκα Ντόντσιτς και Καϊρί Ίρβινγκ και να γίνει αρωγός ώστε οι Ντάλας Μάβερικς να φτάσουν στην κατάκτηση του δαχτυλιδιού του πρωταθλητή. 

NBA: Θέλει να γίνει το... κάρμα


Ο Τόμπσον, που υπηρετεί τους Γουόριορς από το 2011, που έγινε ντραφτ, και έγινε ένας από τους δύο "Splash Brothers", μαζί με τον Στεφ Κάρι, έπεσε πάνω στην απροθυμία της ομάδας του να τον ανανεώσει με απολαβές που θα τον τιμούσαν. Ο Τόμπσον έμεινε ελεύθερος και θα υπογράψει για τρία χρόνια στους Μάβερικς. Φέρεται ομάδες να του προσέφεραν τετραετές συμβόλαιο, αλλά προφανώς ο Κλέι είναι πια σε αποστολή, κυρίως για να πάρει το πέμπτο δαχτυλίδι του (2015, 2017, 2018, 2022) και να γίνει το... κάρμα που θα κυνηγήσει την πρώην ομάδα του.



Φυσικά, ήταν ο Έιντριαν Βοϊνιαρόφσκι που αποκάλυψε τη συμφωνία, ενώ τόνισε ότι ο Τόμπσον θα έχει λαμβάνειν 50 εκατομμύρια δολάρια για τρία χρόνια, ενώ στο συμβόλαιό του θα υπάρχει η οψιόν του παίκτη. Παρ' όλο, πάντως, που θα υπογράψει ως free agent, στη συμφωνία που θα τον στείλει στο Τέξας, θα περιλαμβάνεται και ανταλλαγή στην οποία θα εμπλέκονται κι άλλες ομάδες, μια και είναι ήδη γνωστό ότι σε αυτό το πλαίσιο θα πάει στους Σάρλοτ Χόρνετς ο Τζος Γκριν.