Η Πορτογαλία συνεχίζει στο Euro 2024 επειδή ο Ντιόγο Κόστα έπιασε τρία πέναλτι στη διαδικασία με τη Σλοβενία, αλλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο απέδειξε, για ακόμα μία φορά, ότι είναι ένα ψυχαγωγικό δρώμενο από μόνος του. Ο συναρπαστικός 39χρονος από το Φούντσαλ εδώ και 20 χρόνια διαποτίζει με δράμα το παγκόσμιο ποδόσφαιρο -και απέναντι στη Σλοβενία το έδειξε με τον πλέον παραστατικό τρόπο. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ejg5pniu8x)

Όλο το παιχνίδι ήταν μια δική του παράσταση. Οι αντιδράσεις του, σε αυτό το στάδιο και με έξι Euro κατοχυρωμένα στις πλάτες του, είναι εκπληκτικές. Μια κεφαλιά που δεν έπιασε, μία εκτέλεση φάουλ που δεν έβαλε, μία πάσα που δεν πήρε. Όλα, με τρομερή ένταση, με έκκριση ασύλληπτης ενέργειας. Η Φρανκφούρτη έζησε αυτήν την παραγωγή και στην κλιμάκωσή της, σχεδόν 20 χρόνια μετά το πρώτο κλάμα, στις 4 Ιουλίου 2024, ο Ρονάλντο προσφέρει τη στιγμή που φωτίζει τη μονομανία του. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2eilsl1sy29)

Euro 2024: Το ανεπανόρθωτο πλήγμα στον ψυχισμό

Το χαμένο πέναλτι στο 103' και η επέμβαση του Γιαν Όμπλακ έφερε το κλάμα του. Μια αντίδραση που κλονίζει. Γίνεται στη διάρκεια του ματς. Στην κερκίδα, η μητέρα του επίσης έκλαιγε, βλέποντας το γιο της να καταρρέει στο τερέν. Ο Ρονάλντο μπορεί να αντέδρασε τόσο συναισθηματικά λόγω του ατέρμονου εγωτισμού του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2einfalbbn5)


Αλλά άνθρωποι όπως ο πρώην ατζέντης του, ο Ζόρζε Μέντες, μπορούν να καταμαρτυρήσουν τη διαφορετικότητά του. Εκείνη του όντος που έχει πληγεί τόσο ανεπανόρθωτα ο ψυχισμός του, που χάνει την αίσθηση της στιγμής. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ej06mvteht)

Βάζει το πέναλτι στη διαδικασία και ζητά συγγνώμη. Δεν συμμετέχει, ξανά, στην αγωνία της στιγμής. Δεν αναγνωρίζει εξ ολοκλήρου τη διακύβευση. Η αντίληψή του για τα δεδομένα, είναι διαφορετική. 

Ο Ρονάλντο δεν θα παίζει ποδόσφαιρο για πολύ ακόμα. Αυτό το Euro δεν θα είναι το τελευταίο του, αλλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2026 θα πέσει η αυλαία. 

Και παρά το γεγονός ότι, άμεσα ή έμμεσα έχει ένα εκατομμύριο ενδιαφέροντα, είναι να αναρωτιέσαι τι μπορεί να κάνει από εκεί και ύστερα. Φυσικά, ουδέποτε θα αγχωθεί για τα προς το ευ ζην έξι γενεών μετά τη δική του, εξαιτίας του. Αλλά το πώς θα καλύψει το ψυχολογικό κενό, όταν το ποδόσφαιρο τον φέρνει σε αυτήν την εμβρυακή κατάσταση, είναι άξιο απορίας.