Το "μενού" των σημερινών (02/07) αθλητικών μεταδόσεων πέρα απο την προσοφαιρική δράση του Euro 2024, υπάρχει τόσο μπάσκετ όσο και... τένις! Όλα τα βλέμματα είναι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την πρεμιέρα του Προολυμπιακού Τουρνουά μέσω του οποίου η Εθνική Ελλάδος θα διεκδικήσει την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Το Αίγυπτος - Δομινικανή Δημοκρατία ανοίγει το πρόγραμμα, ενώ τη... σκυτάλη θα πάρει στη συνέχεια η Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς που θα αντιμετωπίσει την Κροατία του Μάριο Χεζόνια.

Αξίζει να τονιστεί ότι η Ελλάδα δεν έχει σήμερα αγωνιστικές υποχρεώσεις οι οποίες ξεκινούν από αύριο (03/07) κόντρα στην Δομινικανή Δημοκρατία. Από εκεί και πέρα, ξεχωρίζει και η πρεμιέρα του Στέφανου Τσιτσιπά (Νο.11)στο Wimbledon, με τον Έλληνα τενίστα να τίθεται αντιμέτωπος με τον Τάρο Ντάνιελ (Νο. 84).

Τζάμπολ για το Προολυμπιακό Τουρνουά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Το Προολυμπιακό Τουρνουά ανοίγει την αυλαία του! Σαν Χουάν και Βαλένθια διοργανώνουν τα τέσσερα τουρνουά, από τα οποία θα προκύψουν τέσσερα εισιτήρια που θα δώσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Το πρώτο τζάμπολ στο ΣΕΦ είναι προγραμματισμένο για τις 17:30 (ΕΡΤ3, Νova Sports Start), με την Αίγυπτο να διασταυρώνει τα ξίφη της με την Δομινικανή Δημοκρατία. 

Με δύο σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί η αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ, Δομινικανή Δημοκρατία, καθώς δεν βρίσκονται στην αποστολή οι Αλ Χόρφορντ και Καρλ Άντονι Τάουνς που αγωνίζονται στο NBA.

Στη συνέχεια, η ματσάρα της Σλοβενίας με την Κροατία "κλέβει" την παράσταση. Ο Λούκα Ντόντσιτς, το "φαινόμενο" του μπάσκετ που μονοπωλεί το ενδιαφέρον όλων θα βρει στον δρόμο του τον "killer" της Ρεάλ Μαδρίτης, Μάριο Χεζόνια, μια "τιτανομαχία αστέρων" που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 21:00, ενώ θα μεταδοθεί τηλεοπτικά τόσο από την ΕΡΤ3, όσο και από το Nova Sports Start.


Πρεμιέρα για Στέφανο Τσιτσιπά στο Wimbledon

O Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο.11) ξεκινά το "ταξίδι" του στο Wimbledon, με τον Έλληνα τενίστα να βρίσκει στον δρόμο του τον 31χρονο Ιάπωνα, Τάρο Ντάνιελ (Νο.84). ΟΙ δυο τους θα κοντραριστούν για δεύτερη φορά, με τον Στέφανο να θέλει να κάνει το 2/2. αφού είχε πάρει τη νίκη στην πρώτη μεταξύ τους "μονομαχία" το 2018 στο Τόκιο.

Τονίζεται ότι όποιος από τους δυο τενίστες επικρατήσει και πάρει την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο, θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη (04/07) είτε τον Εμίλ Ρουσουβουόρι είτε τον Μακένζι Μακντόναλντ. Ο αγώνας θα διεξαχθεί περίπου στις 15:00, με κανάλι μετάδοσης το Novasports 6, με τον Τσιτσιπά να θέλει να κάνει ιδανική αρχή στην διοργάνωση όπως η Μαρία Σάκκαρη.


Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις της μέρας:

15:00 Novasports 6HD Τάρο Ντάνιελ – Στέφανος Τσιτσιπάς Τένις

15:30 Novasports Prime Wimbledon Τένις

17:30 ΕΡΤ3 Αίγυπτος – Δομινικανή Δημοκρατία Προολυμπιακό Τουρνουά

17:30 Novasports Start Αίγυπτος – Δομινικανή Δημοκρατία Προολυμπιακό Τουρνουά

19:00 ΕΡΤ1 Ρουμανία – Ολλανδία UEFA Euro 2024

19:00 Novasports 4HD Γεωργία – Λετονία Προολυμπιακό Τουρνουά

21:00 ΕΡΤ3 Σλοβενία – Κροατία Προολυμπιακό Τουρνουά

21:00 Novasports Start Σλοβενία – Κροατία Προολυμπιακό Τουρνουά

22:00 ΕΡΤ1 Αυστρία – Τουρκία UEFA Euro 2024