Το Παρίσι θα "φορέσει" τα... γιορτινά του για να φιλοξενήσει ένα από τα σπουδαιότερα αθλητικά γεγονότα. Τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τους Προολυμπιακούς Αγώνες. Η πρωτεούσα της Γαλλίας κινείται σε... Ολυμπιακούς ρυθμούς και φυσικά η πόλη ζει και αναπνέει για το μεγάλο ραντεβού του αθλητισμού όπου αθλητές και αθλήτριες όλου του κόσμου θα καταθέσουν τη ψυχή τους για ένα μετάλλιο.

Από τις 26 Ιουλίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου το Παρίσι θα κινείται σε ρυθμό Ολυμπιακών και Προολυμπιακών Αγώνων και θα χρειαστεί να "μεταμορφωθούν" ορισμένα παρισιάνικα σημεία της πρωτεύουσας τα οποία θα μετατραπούν σε... Ολυμπιακές Αρένες. Από το Champ de Mars στο... Grand Palais Éphémère!

Η "μεταμόρφωση"του Παρισιού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Τι είναι λοιπόν το Champ-de-Mars; Για όσους έχουν επισκεφθεί το Παρίσι θα γνωρίζουν καλά. Πόσο μάλλον για αυτούς που ζουν στην Γαλλία και στην πρωτεύουσα όπου λίγο-πολύ αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας τους. Είναι ένα κομμάτι στο οποίο κάνουν τζόκινγκ ή βόλτα με φόντο τι άλλo; Τον μεγαλοπρεπή Πύργο του Άιφελ. Επίσης, συγκεντρώνεται σε αυτό το σημείο για μεγάλα event και εκδηλώσεις. Για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες θα χρειαστεί να μετατραπεί σε Ολυμπιακή Αρένα που θα φιλοξενήσει αθλητικές εκδηλώσεις.

Και υπάρχει και συνέχεια. Ο χώρος απέναντι από το Grand Palais Éphémère θα μετατραπεί επίσης σε Αρένα Champ-de-Mars για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στον πανέμορφο κήπο που υπάρχει, θα πραγματοποιηθούν τα αγωνίσματα Cecifoot και βόλεϊ από τις 26 Ιουλίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου. 

Συγκεκριμένα, θα κατασκευαστεί από το μηδέν (!) μια προσωρινή αθλητική αρένα, το Στάδιο Πύργου του Άιφελ την οποία θα αποσυναρμολογήσουν όταν και θα ολοκληρωθούν οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακούς Αγώνες. Από ιδανικό μέρος... περιπάτου, θα μετατραπεί σε Ολυμπιακή Αρένα και δεν είναι λίγοι αυτοί που το είχαν ως "στέκι" χαλάρωσης τους και  θα πρέπει να κάνουν... υπομονή μέχρι να επιστρέψει στην αρχική του μορφή.