Ο Ολυμπιακός μετρά... αντίστροφα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του το οποίο θα πραγματοποιήσει στην Ολλανδία από τις 15 έως τις 27 Ιουλίου. Στο διάστημα της παραμονής τους εκεί, οι "ερυθρόλευκοι" θα δώσουν τέσσερα φιλικά παιχνίδια, με αυτό που "κλέβει" την παράσταση να είναι κόντρα στον Άγιαξ τον οποίο θα αντιμετωπίσει στις 19 Ιουλίου, σ' ένα ματς που θα είναι κεκλεισμένων των θυρών και δεν έχει ακόμα γίνει γνωστή η έδρα της διεξαγωγής του.

Στις 19 Ιουλίου η φιλική αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Άγιαξ στην Ολλανδία

Οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού θα συγκεντρωθούν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη στις 8-10 Ιουλίου και στις 15 του ίδιου μήνα θα "πετάξουν" με προορισμό την Ολλανδία όπου και θα πραγματοποιήσει η ομάδα το βασικό στάδιο προετοιμασίας της μέχρι τις 27 Ιουλίου. Το αναλυτικό πρόγραμμα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ωστόσο το φιλικό με τον Άγιαξ θα είναι ένα από τα πολύ δυνατά τεστ.


Στις 19 Ιουλίου, ο "Αίαντας" που ανακοίνωσε το πρόγραμμα της προετοιμασίας του, θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα τους Πειραιώτες, ενώ μια μέρα νωρίτερα οι Ολλανδοί θα δώσουν ένα φιλικό παιχνίδι με την Αλ Γουάσλ, στο οποίο θα αγωνιστούν κυρίως παίκτες της Κ23.