Η Δομινικανή Δημοκρατία αντιμετώπισε στην πρεμιέρα του Προολυμπιακού τουρνουά του ΣΕΦ την Αίγυπτο και παρά το γεγονός πως δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την αναμέτρηση, απέδειξε ότι δίκαια ήταν το φαβορί του αγώνα και επικράτησε τελικά με 77-90

Δυνατό ξεκίνημα για την Αίγυπτο στη πρώτη περίοδο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Αίγυπτο να δείχνει πως μπορεί να κοντράρει τη Δομινικανή Δημοκρατία έχοντας ένα σταθερό πλάνο στην επίθεση της, με την αντίπαλο της να είναι νωθρή ειδικότερα στην άμυνα της

Η Αίγυπτος έφτασε τη διαφορά μέχρι και στους 8 πόντους (22-14) λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, με τον Μαχμούντ Ανάς να ξεχωρίζει κάτω από τις δύο ρακέτες, γεγονός που δείχνει τη σημαντική απουσία του Τάουνς για τη Δομινικανή Δημοκρατία.



Επανέφερε την τάξη με απίστευτο σερί η Δομινικανή Δημοκρατία

Τα πράγματα στη δεύτερη περίοδο άλλαξαν όμως, καθώς η χώρα από την Καραϊβική αποφάσισε να παίξει μπάσκετ και να δείξει τις πραγματικές ικανότητες της στο γήπεδο. Έκανε ένα γρήγορο 7-16 επιμέρους σκορ και βρέθηκε μπροστά με έναν πόντο (29-30) τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Η Δομινικανή Δημοκρατία συνέχισε το σερί της ανεβάζοντας τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, τους 12 πόντους (31-43) στο τέλος του πρώτου μέρους, δείχνοντας πως είναι το αφεντικό του αγώνα, με τον Μοντέρο να ξεχωρίζει με τις κινήσεις του στο παρκέ.



Συνέχισε με πατημένο το... γκάζι η Δομινικανή Δημοκρατία

Το εξαιρετικό τελείωμα στη δεύτερη περίοδο έδωσε διαφορά ασφαλείας για τη χώρα τους Καραϊβικής που δεν κοίταξε ξανά... πίσω, αλλά το μόνο που έκανε ήταν να αυξάνει τη διαφορά μέχρι και τους 22 πόντους (35-57) έξι περίπου λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο πρώην συμπαίκτης του Σάσα Βεζένκοφ, Κρις Ντουάρτε, βρήκε αρκετές βοήθειες στην επίθεση της ομάδας, με τον Μοντέρο και τον Λιζ να δίνουν πολλές λύσεις και να διατηρούν τη διαφορά στους 20 πόντους (48-68) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου για την ομάδα του.



Ξεκίνησε με το δεξί η Δομινικανή Δημοκρατία το Προολυμπιακό τουρνουά

Η Αίγυπτος έδειξε πως τα είχε χαμένα, καθώς δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα από τη δεύτερη περίοδο και μετά να σταματήσει τη Δομινικανή Δημοκρατία, η οποία έκανε... πάρτι στο κλειστό του ΣΕΦ βρισκόμενη μπροστά με 26 πόντους (51-77) έξι λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικά, με τον προπονητή της Δομινικανής Δημοκρατίας να φωνάζει στους παίκτες του χαλάρωσαν, με την Αίγυπτο να ρίχνει τη διαφορά στους 18 πόντους 2:30 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Η Δομινικανή Δημοκρατία έφτασε στην πολυπόθητη νίκη (77-90) και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το Προολυμπιακό τουρνουά στο ΣΕΦ, ενώ αύριο (03/07 - 21:00) θα αντιμετωπίσει την Εθνική Ελλάδος μπάσκετ στην προσπάθεια της για την πρωτιά στον όμιλο.