Λίγες ημέρες απομένουν από την έναρξη του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στον κόσμο και τα προβλήματα ανάμεσα στη Ρωσία και τη ΔΟΕ συνεχίζονται, καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού θα διεξαχθούν με πολλές... απουσίες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Ο Αντρέι Ρούμπλεφ απέρριψε την πρόσκληση που του δόθηκε να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού χωρίς σημαία και εθνικό ύμνο, ενώ ο Ντανίιλ Μεντβέντεφ θα αγωνιστεί κανονικά.

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού ο Ρούμπλεφ - Κανονικά ο Μεντβέντεφ

Το γεγονός πως η Ρωσία επέλεξε να μη κατεβάσει κανέναν αθλητή της στο τζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού δεν σταμάτησε εκεί. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα και στους τενίστες που λαμβάνουν ειδικές προσκλήσεις για να λάβουν μέρος. 

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του στα διπλά του Τόκυο το 2020, Αντρέι Ρούμπλεφ αποφάσισε να μη δώσει το παρών στη πρωτεύουσα της Γαλλίας, καθώς δεν επιθυμεί να αγωνιστεί χωρίς σημαία αλλά και τον εθνικό ύμνο της χώρας του όπως και του προτάθηκε.

Ο Ρούμπλεφ δεν είναι ο μοναδικός που ακολουθεί το συγκεκριμένο παράδειγμα, καθώς ακόμη 12 αθλητές αποφάσισαν να απέχουν με τις τενίστριες Άννα Καλίνσκαϊα και Ντάρια Κασάτκινα να βρίσκονται ανάμεσα τους.

Σε αντίθεση με τους συμπατριώτες του, διαφορετική άποψη έχει ο Ντανίιλ Μεντβέντεφ που θα βρεθεί κανονικά στα κορτ του Παρισιού - εκεί που διεξάγεται το Roland Garros - καθώς αποφάσισε να συμμετέχει εκείνος και η Εκατερίνα Αλεξάντροβα χωρίς σημαία και εθνικό ύμνο.