Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έκανε... κρουαζιέρα προς το δεύτερο γύρο του Wimbledon, παρ' όλα αυτά νίκησε τον Ιάπωνα Ταρό Ντάνιελ 3-0 σετ (6-7 [5], 4-6, 5-7) σε 2 ώρες και 23 λεπτά και πέρασε στο δεύτερο γύρο του τρίτου χρονικά Major. Ούτως ή άλλως οι Ιάπωνες είναι μαχητικοί και το ίδιο έγινε σε αυτήν την περίπτωση, σε παιχνίδι που χρησίμεψε και ως φορμάρισμα για τη συνέχεια στο νούμερο 11 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Ντάνιελ-Τσιτσιπάς: Έκανε μπρέικ όταν έπρεπε

Ο Τσιτσιπάς είχε την ποιότητα, σε σχέση με τους δύο τενίστες, αλλά δεν έβαλε κατευθείαν το παιχνίδι στις ράγες. Παρ' ότι έκανε μπρέικ σχετικά νωρίς, στο τέταρτο γκέιμ, ο Τσιτσιπάς δέχθηκε στο έβδομο το σπάσιμο του σερβίς του. Το τάι μπρέικ θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη υπόθεση, όμως ο Ντάνιελ, με το σκορ στο 6-2 εις βάρος του, έκανε ένα μίνι σερί 3-0, πριν ο Έλληνας τενίστας βρει, με ένα φόρχαντ, τον τρόπο να επικρατήσει. 

Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς αντέγραψε το... πρώτο, με το μπρέικ στο τρίτο γκέιμ. Αυτήν τη φορά, όμως, κράτησε το σερβίς του και μάλιστα έσωσε μπρέικ πόιντ στο δέκατο γκέιμ, για να πάρει και το δεύτερο σετ, 6-4. 

Και στο τρίτο δεν ήταν εύκολη η κατάσταση. Ο 25χρονος τενίστας κράτησε άνετα τα δύο πρώτα service game του, αλλά ο Ντάνιελ πίεσε. Ο Τσιτσιπάς έσωσε μπρέικ πόιντ και για το 3-3 και για το 4-4, ενώ ενδιαμέσως είχε και ο ίδιος έναν, που δεν αξιοποίησε. Στο 11ο γκέιμ, όμως, ήρθε η ώρα. Ο Τσιτσιπάς πήρε το δεύτερο μπρέικ πόιντ του και κράτησε το σερβίς του για να νικήσει. 

Ο Έλληνας τενίστας περίμενε να μάθει τον αντίπαλό του το βράδυ της Τρίτης 2 Ιουλίου, δηλαδή έναν εκ του Φινλανδού Εμίλ Ρουσουβουόρι και του Αμερικανού ΜακΚένζι ΜακΝτόναλντ.