Οι δύο πιθανές αντίπαλοι της Εθνικής στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού τέθηκαν αντιμέτωπες στον δεύτερο όμιλο του Προολυμπιακού τουρνουά του ΣΕΦ. Η Κροατία ξεκίνησε εξαιρετικά το παιχνίδι κόντρα στη Σλοβενία που είχε τον Λούκα Ντόντσιτς να παλεύει με όλους... μόνος του.

Η "χρβάτσκα" ήταν εξαιρετική καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα, έκλεισε το ημίχρονο στο +13 (41-54) και κυριαρχούσε και στις δύο πλευρές του παρκέ. Το δεύτερο μέρος ήταν από κάποια στιγμή διαδικαστικού χαρακτήρα με τη διαφορά να φτάνει και τους 29 πόντους, ενώ υπήρξε και διακοπή του αγώνα για 25 λεπτά λόγω θέματος στο χρονόμετρο της μίας μπασκέτας.

Τρομέρο ξεκίνημα για την Κροατία στη πρώτη περίοδο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Κροατία να μπαίνει πολύ καλύτερα σε σχέση με την αντίπαλο της, κάνοντας ένα γρήγορο 5-15 και παίρνοντας μία σημαντική διαφορά, με τον Λούκα Ντόντσιτς να φαίνεται επηρεασμένος από τους τραυματισμούς που τον ταλαιπωρούν.



Η εικόνα στο πρώτου δεκαλέπτου δεν άλλαξε με τους Κροάτες να φτάνουν τη διαφορά στο +15 (16-31) στο τέλος του, έχοντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας έξω από τα 6.75 και ο Ίβιτσα Ζούμπατς έκανε το δικό του... πάρτι κάτω από τη ρακέτα της Σλοβενίας.

Πάλευε μόνος του ο Ντόντσιτς αλλά η διαφορά έμενε σε ψηλά επίπεδα

Η κακή εμφάνιση του Λούκα Ντόντσις που ξεκίνησε με 1/9 σουτ εντός παιδιάς φαίνεται πως επηρέασε τους Σλοβένους που κάθε φορά που μείωναν τη διαφορά, ο Ντάριο Σάριτς είχε τον τρόπο να την αυξήσει και να τη φτάσει ξανά στο +17 (24-41) πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο.



Ο Ζούμπατς συνέχισε να κυριαρχεί απέναντι στον Νίμπο ο οποίος ενώ ξεκίνησε καλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο θα ήθελε την ομάδα του. Οι Σλοβένοι πέτυχαν δύο δύσκολα τρίποντα στο τέλος του πρώτου μέρους και μείωσαν τη διαφορά στους 13 (41-54),  και παρέμειναν στη διεκδίκηση του αγώνα.

Πρόβλημα στη μπασκέτα του ΣΕΦ - Κανένα θέμα για την Κροατία που κάνει πάρτι

Η τρίτη περίοδο ξεκίνησε καλά με τους Σλοβένους που έριξαν τη διαφορά στους 10 (46-56), αλλά η κυριαρχία της Κροατίας στην επίθεση δε σταματούσε με τη "χρβάτσκα" να βάζει 19 πόντους σε πέντε λεπτα, φτάνοντας το υπέρ τους προβάδισμα στο +20 (53-73).



Το παιχνίδι διακόπηκε για 25 λεπτά 2:38 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου με την Κροατία να προηγείται με 21 πόντους (60-81), λόγω ενός προβλήματος στο χρονόμετρο των 24" στη μία μπασκέτα, γεγονός όμως που δεν επηρέασε τη "χρβάτσκα" που έκλεισε το δεκάλεπτο στο +25 (68-93).

Εξωπραγματική Κροατία στη πρεμιέρα της στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ

Στην Κροατία γεννούσαν και τα... κοκόρια τους, καθώς οποιονδήποτε και να έβαζε μέσα ο προπονητής τους ήταν εξαιρετικός με τον Βράνκοβιτς να αγωνίζεται για 9 λεπτά και να έχει 7/7 δίποντα και 15 πόντους, δείχνοντας πως μπορεί να βοηθήσει πολύ την ομάδα του, ενώ η διαφορά είναι στο +24 (80-104) πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Τα τελευταία λεπτά ήταν ουσιαστικά διαδικαστικά για τις δύο ομάδες, με την Κροατία να παίρνει μία πολύ σημαντική νίκη και να εξασφαλίζει - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - την πρώτη θέση στον όμιλο της, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο την παρέα του Λούκα Ντόντσιτς πάνω στην Εθνική Ελλάδος μπάσκετ.