To Προολυμπιακό Τουρνουά στο ΣΕΦ άνοιξε την αυλαία του την Τρίτη 02/07 όπου η Δομινικανή Δημοκρατία έκανε ιδανικό ξεκίνημα επικρατώντας άνετα με 90-77 της Αιγύπτου, ενώ η Κροατία του Μάριο Χεζόνια έδειξε τα... δόντια της στην Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς την οποία υπέταξε με 108-92. Η μεγάλη στιγμή που όλοι περιμέναμε για την πρεμιέρα της Εθνικής Ελλάδος έφτασε και η δεύτερη αγωνιστική μέρα του τουρνουά μέσω του οποίου η "γαλανόλευκη" θα διεκδικήσει την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού βρίσκει την "επίσημη αγαπημένη" απέναντι στην Δομινικανή Δημοκρατία. Στο άλλο ματς της μέρας, η Κροατία αντιμετωπίζει τη Νέα Ζηλανδία.

Σημειώνεται ότι η πρώτη ημέρα του Προολυμπιακού Τουρνουά ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (3/7) με τους αγώνες στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο. Η Ιταλία ήταν καταιγιστική απέναντι στο Μπαχρέιν το οποίο "διέλυσε" με 114-53, ενώ η Λιθουανία επιβλήθηκε άνετα με 96-84 του Μεξικού.

Πρώτο τζάμπολ για την Εθνική Ελλάδος στο Προολυμπιακό Τουρνουά του ΣΕΦ

Η Εθνική Ελλάδος είναι έτοιμη να... ριχτεί στην "μάχη" του Προολυμπιακού Τουρνουά! Η "επίσημη αγαπημένη" διασταυρώνει τα ξίφη της με την Δομινικανή Δημοκρατία στο ΣΕΦ, με τον αγώνα να είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 21:00 με κανάλι μετάδοσης την ΕΡΤ 1 και το Nova Sports Start. Η "γαλανόλευκη" θέλει να διακριθεί και να πετύχει τον μεγάλο της στόχο στο Προολυμπιακό που είναι το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Τελευταία φορά που η Εθνική βρέθηκε σε τελική φάση Ολυμπιακών Αγώνων ήταν πριν από 16 χρόνια, στο Πεκίνο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2b1debtp8k9)

Η Ελλάδα δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, επικράτησε σε όλα τα φιλικά της πριν από το Προολυμπιακό Τουρνουά, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδειξε "ετοιμοπόλεμος" να... εκτοξεύσει την προσπάθεια της Εθνικής όπου και "έλαμψε" στον αγώνα με τις Μπαχάμες στο τουρνουά "Ακρόπολις"Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται στα ημιτελικά, με τον πρώτο του Group A να αντιμετωπίζει τον δεύτερο του Group B και τον δεύτερο του Group A να κοντράρεται τον πρώτο του Group B.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2b19iid0otd)
"
Είμαστε έτοιμοι. Έχουμε κάνει μια πολύ καλή μίνι προετοιμασία όπως όλες οι ομάδες και ανυπομονούμε για αυτό το τουρνουά.Βασιζόμαστε πρώτα από όλα στην άμυνά μας που είναι στο DNA μας. Στηριζόμαστε στο ομαδικό μας παιχνίδι όπως είδατε και στα φιλικά που βγάλαμε μέσο όρο 30 ασίστ. Στηριζόμαστε στην ποιότητά μας", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Σπανούλης.


Η αποστολή της Εθνικής Ελλάδος: Tόμας Γουόκαπ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Δημήτρης Μωραΐτης, Βασίλης Τολιόπουλος, Νικ Καλάθης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Γιώργος Παπαγιάννης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Κώστας Παπανικολάου, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Κώστας Αντετοκούνμπο και Ντίνος Μήτογλου.


Το σημερινό (03/07) πρόγραμμα του Προολυμπιακού 

Κροατία - Νέα Ζηλανδία (17:30, ΕΡΤ3)
Δομινικανή Δημοκρατία (21:00, ΕΡΤ1)

Η βαθμολογία σε Group A και Group B μετά από την 1η ημέρα του Προολυμπιακού τουρνουά

Group B

  1. Δομινικανή Δημοκρατία 2 (1-0)
  2. Αίγυπτος 1 (0-1)
  3. Ελλάδα 0 (0-0)

Group A
  1. Κροατία 2 (1-0)
  2. Σλοβενία 1 (0-1)
  3. Νέα Ζηλανδία 0 (0-0)


Προολυμπιακό Τουρνουά Πειραιά (ΣΕΦ)

Τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας:

Αίγυπτος - Δομινικανή Δημοκρατία 77-90 
Σλοβενία - Κροατία 92-108