Ο Σαντιάγκο Έσε αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό σε μία μεταγραφή που κόστισε πολλά εκατομμύρια ευρώ στους "ερυθρόλευκους". Ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής απέδειξε περίτρανα πως αξίζει τα λεφτά του, ενώ με τις εμφανίσεις που έκανε, κέρδισε μία θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ο Σαντιάγκο Έσε

Η μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού ήταν εκείνη που έκρινε κατά πολύ την εξαιρετική πορεία των Πειραιωτών στο Conference League, με τον Σαντιάγκο Έσε να είναι από την αρχή της χρονιάς βασικός, ακόμη κι όταν αποκτήθηκαν παίκτες όπως ο Τσικίνιο και ο Όρτα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1nydqeovm2x)
Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του 22χρονου χαφ δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον προπονητή της Εθνικής Αργεντινής που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με τον Χαβιέρ Ματσεράνο να τον συμπεριλαμβάνει στη 18άδα της ομάδας.

Εκεί ο Σαντιάγκο Έσε θα συναντήσει σπουδαίους παίκτες όπως ο Χούλιαν Αλβάρες της Μάντσεστερ Σίτι αλλά και τον αρχηγό και ηγέτη της Μπενφίκα, Νικολάς Οταμέντι. Η κλήση του στην εθνική έχει βέβαια ως αποτέλεσμα να χάσει τη βασική προετοιμασία του Ολυμπιακού, με τον ποδοσφαιριστή να παίζει στα... κόκκινα για πάνω από έναν χρόνο.