Στο πρώτο του σοβαρό φιλικό ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την Πάφο σε ολλανδικό έδαφος, με τον Ντιέγκο Αλόνσο να βγάζει αρκετά συμπεράσματα για την ομάδα του. Λίγες ημέρες μετά το 14-0 κόντρα στην Ουνιόν Χάουζ οι "πράσινοι" ήρθαν ισόπαλοι χωρίς γκολ κόντρα στην κυπελλούχο της Κύπρου.

Βάρος στην τακτική για Παναθηναϊκό και Πάφο στο πρώτο ημίχρονο

Με τη δυνατή του θα έλεγε κανείς 11άδα ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός, με τον Ντιέγκο Αλόνσο να ζητάει πίεση από τους παίκτες του από τα πρώτα λεπτά του αγώνα κόντρα στην Πάφο που κατέκτησε το Κύπελλο στην Κύπρο τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Οι δύο ομάδες στο πρώτο 25λεπτο του αγώνα έδωσαν περισσότερο βάση στα αμυντικά τους καθήκοντα, μη αφήνοντας τον αντίπαλό τους να τρέξει στον κενό χώρο, με τον Παναθηναϊκό να χάνει τη πρώτη σπουδαία ευκαιρία στην αναμέτρηση με τον Γερεμέγεφ να αστοχεί από κοντά μετά την ασίστ του Μαντσίνι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2g0ahyzvr29)
Η Πάφος από την πλευρά της γινόταν συχνά επικίνδυνη, με τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Τάνκοβιτς, να είναι συνήθως ο δημιουργός αλλά στις δύο καλές περιπτώσεις ο Λοντίγκιν ήταν εκεί για να κρατήσει το "μηδέν" στην άμυνά του, με το 0-0 να παραμένει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Χωρίς σημαντικές φάσεις το δεύτερο ημίχρονο - Ισόπαλες οι δύο ομάδες χωρίς σκορ

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες προχώρησαν σε αλλαγές, με τον Ντιέγκο Αλόνσο να δοκιμάζει σχήματα και πρόσωπα για τον Παναθηναϊκό, ενώ η Πάφος προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί κάποιο λάθος στην άμυνα των "πρασίνων" και να φύγει στην αντεπίθεση.

Οι πολλές διαφοροποιήσεις στο δεύτερο ημίχρονο έφεραν και πτώση του ρυθμού στον αγώνα, με τις καλές φάσεις στις δύο εστίες να είναι ελάχιστες. Το "τριφύλλι" έφτασε κοντά στο γκολ στο 81ο λεπτό, με τον Τσόκαι να κάνει ένα ωραίο σουτ, αλλά ο Ίβουσιτς έδιωξε σε κόρνερ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2g1tmkh4y8p)