Ο ΠΑΟΚ αντιμέτωπισε στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας του την ΑΕΚ Λάρνακας στο Χορστ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει την ευκαιρία να δει στο ανεπίσημο ντεμπούτο τους, τους Μαντί Καμαρά και Αντώνη Τσιφτσή.

Ο "Δικέφαλος του Βορρά" ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση και προηγήθηκε με 2-0 χάρις στον Στέφαν Σβάμπ που είχε γκολ και ασίστ, με τους Κύπριους το μόνο που μπόρεσαν να καταφέρουν είναι να μειώσουν σε 2-1 στο δεύτερο μέρος που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Αποτελεσματικός ο ΠΑΟΚ που πήρε προβάδισμα νίκης

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει ως επί το πλείστον στην 11άδα του παίκτες που τον οδήγησαν πέρσι στην κατάκτηση της Super League, με τους Εκόνγκ και Κουαλιάτα να είναι εκείνη που ουσιαστικά δεν αγωνίστηκαν πέρσι με τον "Δικέφαλο του Βορρά".

Το πρώτο τέταρτο του αγώνα δεν είχε πολλές φάσεις, με την ΑΕΚ Λάρνακας - που έφυγε στην αντεπίθεση - να απειλεί για πρώτη φορά στο 17ο λεπτό με τον Σολ να βρίσκεται στα όρια της περιοχής αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε στη συνέχεια τους ρυθμούς του και στο 28ο λεπτό βρήκε το γκολ με τον Σβαμπ - που ανανέωσε το συμβόλαιο του με τους Θεσσαλονικείς - να ανοίγει εξαιρετικά στον Ντεσπόντοφ με τον Βούλγαρο να του επιστρέφει τη μπάλα και με κεφαλιά να κάνει το 1-0.

Οι Κύπριοι έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση στο 30ο λεπτό όταν ο Φαράζ "σημάδεψε" το δοκάρι του Κοτάρσκι. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" όμως ήταν πιο εύστοχος και εννέα λεπτά αργότερα να κάνει το 2-0 με τον Μουργκ να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Σβαμπ, με το σκορ να παραμένει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Μείωσε η ΑΕΚ Λάρνακας - Πήρε τη νίκη παρά τις αλλαγές ο ΠΑΟΚ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε αλλαγμένος, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να δοκιμάζει μία διαφορετική 11άδα κόντρα στην κυπριακή ομάδα. Το ντεμπούτο τους με την φανέλα του "Δικεφάλου του Βορρά" έκαναν οι Μαντί Καμαρά και Αντώνης Τσιφτσής.

Η ΑΕΚ Λάρνακας μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να βρει γρήγορα ένα γκολ για να μπει ξανά στη διεκδίκηση του παιχνιδιού, με Καμπρέρα να εκμεταλλεύεται τον κακό υπολογισμό του Τσιφτσή και να μειώνει σε 2-1 στο 52ο λεπτό της αναμέτρησης.

Στο 60ο λεπτό η ομάδα της Κύπρου προχώρησε κι εκείνη στις δικές της αλλαγές με αποτέλεσμα το παιχνίδι να χάσει τον ρυθμό που είχε μέχρι εκείνο το σημείο με τις φάσεις στις δύο εστίες να είναι ελάχιστες μέχρι το 80ο λεπτό του αγώνα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βρει και τρίτο γκολ με τον Βιεϊρίνια να έχει όρεξη, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" όμως κράτησε το 2-1 και ξεκίνησε με το... δεξί τα φιλικά του στο Χορστ.