Η Μαρία Σάκκαρη αντιμετώπισε στο δεύτερο γύρο του Wimbledon την Αράντσα Ρους με στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και τα κατάφερε, επικράτωντας με 2-0 σετ (7-5, 6-3) της αθλήτριας από την Ολλανδία. Το εξαιρετικό σερβίς της Ελληνίδας πρωταθλήτριας ήταν το "κλειδί" για τη μεγάλη νίκη.

Ένα μπρέικ ήταν αρκετό για τη Σάκκαρη

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο παίκτριες να κρατούν εύκολα το σερβίς τους στα πρώτα τρία γκέιμς με τη βροχή στη συνέχεια να κάνει την εμφάνιση της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της αναμέτρησης για λίγα λεπτά, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να προηγείται με 2-1.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε λίγο αργότερα με τις δύο τενίστριες να μην έχουν χάσει το ρυθμό τους και να συνεχίζουν να διατηρούν το σερβίς τους χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, με την Ρους να φτάνει κοντά στο μπρέικ στο έβδομο γκέιμ, αλλά η Σάκκαρη έκανε το 4-3 τελικά.

Το κρισιμότερο γκέιμ του σετ ήταν το 12ο με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να κάνει το μπρέικ με love game μάλιστα και να κάνει το 7-5 παίρνοντας το προβάδισμα με 1-0 στα σετ στην αναμέτρηση που οι δύο αντίπαλες έχουν δείξει πως προσέχουν πολύ τα χτυπήματα τους.

Με την ίδια... συνταγή στον τρίτο γύρο του Wimbledon η Σάκκαρη

Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη μπήκε όπως ολοκλήρωσε το πρώτο κερδίζοντας το γκέιμ χωρίς να χάσει πόντο, αλλά η Ολλανδή αντίπαλός της απάντησε κατευθείαν κρατώντας κι εκείνη χωρίς να αντιμετωπίσει πίεση στο σερβίς της.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια - που βρίσκεται στο Νο9 της παγκόσμιας κατατάξης της WTA - έφτασε πολύ κοντά στο μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ και ενώ προηγούταν με 2-1, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς η Ρους κατάφερε να "σβήσει" το μπρέικ πόιντ που είχε και ισοφάρισε σε 2-2 στην αμφίρροπη αυτή αναμέτρηση.

Η Σάκκαρη εκμεταλλεύτηκε το το καλό της ξεκίνησε στο όγδοο γκέιμ και όπως στο πρώτο σετ κατάφερε να κάνει το μπρέικ στην Ρους και πήρε σαφέστατο προβάδισμα για τη νίκη, κάνοντας το 5-3 και έχοντας την ευκαιρία με το σερβίς της να ολοκληρώσει την αναμέτρηση.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της και πήρε τη μεγάλη νίκη με 2-0 σετ (7-5, 6-3) και στον τρίτο γύρο του Wimbledon θα αντιμετωπίσει την Έμμα Ραντουκάνου που επικράτησε κι εκείνη με το ίδιο σκορ της Μέρτενς.