Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ιταλικού ποδοσφαίρου που βρίσκεται σε πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να επιστρέψει στη Serie A για να βρει τον εαυτό του. Ο Νικολό Ζανιόλο συμφώνησε για τη μεταγραφή του στην Αταλάντα ως δανεικός από τη Γαλατασαράι για έναν χρόνο.

Επιστροφή στη Serie A με μεταγραφή για τον Νικολό Ζανιόλο

Αποτελεί μία από τις πιο ακριβές μεταγραφές στο ποδόσφαιρο της Τουρκίας, αλλά όπως φαίνεται δεν του... πηγαίνει το πρωτάθλημα εκεί. Ο Νικολό Ζανιόλο αν και όταν αγωνίστηκε στη Γαλατασαράι "έβγαλε" μάτια στην αρχή, η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη.

Προσπάθησε να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις στη Premier League με τη φανέλα της Άστον Βίλα η οποία όμως επέλεξε να μην ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς την οποία είχε. Το γεγονός αυτό έκανε τον Ζανιόλο να ψαχτεί ξανά για την επιστροφή στην αγαπημένη του Serie A.



Κάπου εκεί εμφανίστηκε η κάτοχος του Europa League, Αταλάντα, η οποία συμφώνησε με τη τούρκικη ομάδα για τον δανεισμό για ένα χρόνο στα 6 εκατομμύρια ευρώ ενώ θα υπάρξει και οψιόν αγοράς στα 14,5 η οποία μπορεί να γίνει και υποχρεωτική υπό όρους.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Ζανιόλο αγωνίστηκε 40 φορές με τη φανέλα των "χωριατών" σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας τρία γκολ. Η Γαλατασαράι από τη πλευρά της τον αγόρασε για 15 εκατομμύρια ευρώ πριν 1,5 χρόνο και μέχρι στιγμής έχει ήδη πάρει πίσω τα 11 από τους δύο δανεισμούς του παίκτη.