Το Προολυμπιακό τουρνουά στο ΣΕΦ έχει αποδείξει με κάθε τρόπο πως καμία νίκη δεν είναι δεδομένη, με την Κροατία να κερδίζει εύκολα τη Σλοβενία τη μία ημέρα και την επόμενη να ηττάται από την εξαιρετική Νέα Ζηλανδία και να βάζει σε ακόμη περισσότερους μπελάδες την παρέα του Λούκα Ντόντσιτς, που θέλει νίκη με 10+ πόντους για να προκριθεί.

Έσωσε τη Λιθουανία ο Γκριγκόνις στο Προολυμπιακό τουρνουά του Πουέρτο Ρίκο

Η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στο Προολυμπιακό τουρνουά κερδίζοντας με 82-109 της Δομινικανή Δημοκρατία, δείχνοντας από την αρχή το λόγο που είναι ένα από τα φαβορί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Κάτι τέτοιο από την άλλη πλευρά δεν έχει αποδείξει με τις εμφανίσεις της η Λιθουανία, η οποία έχει χρειαστεί και στις δύο περιπτώσεις τον εξαιρετικό φέτος με τη φανέλα του Παναθηναϊκού AKTOR, Μάριους Γκριγκόνις, που είναι πρωταγωνιστής για την ομάδα του.

Ο γκαρντ των "πρασίνων" ήταν εκεί όταν χρειάστηκε με τη Λιθουανία να βρίσκεται μέχρι και εννέα πόντους πίσω από την Ακτή Ελεφαντοστού στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Γκριγκόνις μαζί με τον Σαμπόνις γύρισαν το παιχνίδι (97-93) και έδωσαν τη πρώτη θέση στη χώρα τους στο Προολυμπιακό τουρνουά του Πουέρτο Ρίκο.

Lithuania 🇱🇹 vs Cote d'Ivoire 🇨🇮 | Highlights | FIBA OQT 2024 Puerto Rico


Η οικοδέσποινα χώρα εξασφάλισε κι εκείνη τη παρουσία της στα ημιτελικά, καθώς επικράτησε του αδύναμου Μπαχρέιν με 99-56 και θα αντιμετωπίσει τα ξημερώματα την Ιταλία για την πρωτιά του ομίλου, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο αρχικά τους Λιθουανούς.

Bahrain 🇧🇭 vs Puerto Rico 🇵🇷 | Highlights | FIBA OQT 2024 Puerto Rico

Έκαναν το... μπαμ οι Φιλιππίνες - Νίκησε αλλά περιμένει το Μαυροβούνιο στο Προολυμπιακό της Ρίγας

Η μεγάλη έκπληξη της ημέρας συνέβη στη Ρίγα με τις φιλόδοξες Φιλιππίνες να κλείνουν το... σπίτι της Λετονίας επικρατώντας 89-80 και έβαλαν στερεές βάσεις για πρόκριση στα ημιτελικά του Προολυμπιακού τουρνουά, την ώρα που η Γεωργία μπήκε σε περιπέτειες.

Η ομάδα του Μπιτάτζε - που ενδιαφέρθηκε για μεταγραφή ο Παναθηναϊκός AKTOR - θα χρειαστεί ένα μικρό... θαύμα για να κάνει την ανατροπή μιας και έχει ηττηθεί με 28 πόντους διαφορά από τη Λετονία στο πρώτο της παιχνίδι και θέλει νίκη με 19 πόντους και πάνω για να προκριθεί.

Latvia 🇱🇻 vs Philippines 🇵🇭 | Highlights | FIBA OQT 2024 Latvia


Στο άλλο παιχνίδι των ομίλων του Προολυμπιακού τουρνουά της Ρίγας, το Μαυροβούνιο κατάφερε να επικρατήσει με δυσκολία (70-66) του Καμερούν με τον Σιμόνοβιτς να είναι κορυφαίος με 18 πόντους και περιμένει να δει τι θα γίνει στο τελευταίο παιχνίδια για να μάθει αν θα βρεθεί στα ημιτελικά.

Montenegro 🇬🇪 vs Cameroon 🇱🇻 | Highlights | FIBA OQT 2024 Latvia