Η Τουρκία κατάφερε μία μεγάλη πρόκριση στους "8" του Euro 2024, επικρατώντας με 2-1 της Αυστρίας έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μερίχ Ντεμιράλ. Ο πρώην αμυντικός της Αταλάντα πέτυχε και τα δύο γκολ της χώρας του, αλλά ο πανηγυρισμός του προκάλεσε αντιδράσεις, με τον Ταγίπ Ερντογάν να μεταβαίνει στο Βερολίνο.

Στο Βερολίνο για το Euro 2024 ο Ερντογάν λόγω του πανηγυρισμού του Ντεμιράλ

Σάλος έχει ξεσπάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα με τον πανηγυρισμό του Μερίχ Ντεμιράλ στον αγώνα της Τουρκίας κόντρα στην Αυστρία για τον γύρο των "16" του Euro 2024 με τη γειτονική χώρα να παίρνει τελικά τη μεγάλη πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο κεντρικός αμυντικός της Αλ Αχλί πλέον ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, καθώς σκόραρε και τα δύο γκολ της χώρας του, αλλά κατά τη διάρκεια των εορτασμών του έκανε τον χαρακτηριστικό πανηγυρισμό των "Γκρίζων Λύκων" γεγονός που ξέσπασε αντιδράσεις.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2fbyjrgznrt)
Για να ηρεμήσει τα πνεύματα και για να στηρίξει την ομάδα του στον προημιτελικό κόντρα στην Ολλανδία θα ταξιδέψει τις επόμενες ώρες για το Βερολίνο ο Ταγίπ Ερντογάν, με τον Τούρκο πρόεδρο να θέλει να δώσει τέλος στη διπλωματική κρίση που προέκυψε με τη Γερμανία.

Οι πληροφορίες ανέφεραν πως θα βρισκόταν το Σάββατο (06/07) στο Αζερμπαϊτζάν, αλλά λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν από τη χειρονομία που έκανε ο ποδοσφαιριστής, αποφάσισε να αλλάξει πλεύση και να στηρίξει τη χώρα του από κοντά.

Ο Ντεμιράλ από τη πλευρά του τόνισε πως "δεν κρύβεται κάτι" πίσω από την κίνηση του, αλλά πως πανηγύρισε έτσι γιατί είναι περήφανος Τούρκος, με την UEFA όμως - που απαγορεύει την πολιτικοποίηση των ποδοσφαιρικών αγώνων - να ξεκινάει έρευνα για το συμβάν.