Τη μεγαλύτερη πρόταση που έχει κάνει τα τελευταία 17 χρόνια, από τότε που έδωσε ηγεμονικό συμβόλαιο στον Τζος Τσίλντρες, κατέθεσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός στον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος την έκανε αποδεκτή. Ο 28χρονος Βούλγαρος φέρεται να ειδοποίησε τους Τορόντο Ράπτορς, στους οποίους έγινε ανταλλαγή την περασμένη εβδομάδα από τους Σακραμέντο Κινγκς, ότι δεν ενδιαφέρεται να παίξει για λογαριασμό τους. Ο Βεζένκοφ είχε στα χέρια του πρόταση και από τον Παναθηναϊκό AKTOR. Ωστόσο, την απέρριψε. 

Ολυμπιακός, μεταγραφές: Η επίσκεψη στη Βουλγαρία και το 48ωρο


Ο Βεζένκοφ ήταν ούτως ή άλλως φίλα κείμενος στην ΚΑΕ Ολυμπιακός. Η επίσκεψη των ανθρώπων της ΚΑΕ στη Βουλγαρία φαίνεται ότι έπαιξε τον ρόλο της. Ο Χρήστος Μπαφές και ο Γιώργος Σκινδήλιας τον επισκέφτηκαν στη γενέτειρά του. Του εξέφρασαν, δε, την επιθυμία τους να συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Ο Βεζένκοφ ούτως ή άλλως είχε διαμηνύσει ότι οι "ερυθρόλευκοι" είναι προτεραιότητά του. Από τη μεριά της η ΚΑΕ Ολυμπιακός έδειξε ότι το εκτιμά. Η πρότασή της, ανέφεραν επαΐοντες, δεν ήταν ίδια με εκείνη που του έκανε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR. Παρ' όλα αυτά, ήταν αρκετή ώστε να μην κάνει τα χρήματα -μέσω της μεγάλης διαφοράς- ζητούμενο σύγκρισης για τον Βεζένκοφ. 

Οι Τορόντο Ράπτορς οσονούπω θα ανακοινώσουν, όπως όλα δείχνουν, την αποδέσμευσή του. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν θα τον ανακοινώσει αμέσως. Θα περιμένει να παρέλθει το 48ωρο που έχουν δικαίωμα άλλες ομάδες του NBA να παρέμβουν και να κάνουν πρόταση. Αφ' ης στιγμής δεν συμβεί, η επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ στο Φάληρο θα είναι θέμα χρόνου.