Ο Σάσα Βεζένκοφ θα γίνει, όπως όλα δείχνουν, η ακριβότερη μεταγραφή στην Ιστορία της ΚΑΕ Ολυμπιακός μετά το 2008. Τότε, φυσικά, η μετακίνηση του Τζος Τσίλντρες από το NBA στο Φάληρο έγινε με το αδιανόητο ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων για τρία χρόνια. Ο νυν 41χρονος Αμερικανός εξάντλησε τα δύο από τα τρία χρόνια του συμβολαίου του, αφού το 2010 επέστρεψε στο NBA για λογαριασμό των Φοίνιξ Σανς

Δεν υπάρχει άλλος που να πλησιάζει, κατά διάνοια, τα χρήματα που προσφέρει ο Ολυμπιακός στον Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος πάουερ φόργουορντ πιθανότατα θα υπογράψει στον Ολυμπιακό 48 ώρες αφού οι Τορόντο Ράπτορς ανακοινώσουν την αποδέσμευσή του. Η ΚΑΕ του έκανε πρόταση για πέντε χρόνια. Τα πρώτα τρία είναι εγγυημένα, μάλιστα, ενώ οι δύο πλευρές θα ανανεώνουν τη συνεργασία τους αυτομάτως για κάθε χρόνο από τους επόμενους δύο. 

Δηλαδή το καλοκαίρι του 2027 θα ενεργοποιήσουν την πρώτη οψιόν και το καλοκαίρι του 2028 τη δεύτερη. Αυτό, φυσικά, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά. 

Ολυμπιακός, μεταγραφές: Τα έδωσε μόνο για τον Βεζένκοφ

Ο Βεζένκοφ θα εξασφαλίσει, με την υπογραφή του, 10 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια. Τέτοιο, περίπου, ήταν το ποσό που προσέφερε πέρυσι ο Παναθηναϊκός AKTOR στον Κώστα Σλούκα, για τριετές συμβόλαιο. Ο Ολυμπιακός έδειξε διατεθειμένος να το δώσει, απλώς όχι για τον Σλούκα. Το ξοδεύει για έναν αθλητή που είναι... κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση το μπάσκετ που θέλει ο Γιώργος Μπαρτζώκας να παίζει η ομάδα του. 

Εφόσον ο Βεζένκοφ παραμείνει πέντε χρόνια στο Φάληρο, θα έχει λαμβάνειν 17 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, μπόνους είναι εφικτό να του αποφέρουν περισσότερα από 20 εκατομμύρια, όταν γίνει ο τελικός λογαριασμός.