Το πείραμα με τις τρεις φουνταριστούς κρίθηκε επιτυχημένο και η εθνική ομάδα πόλο Γυναικών θα πάει με... φορτωμένα τα δύο μέτρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Η Αλεξία Καμμένου ανακοίνωσε στις πολίστριές της τις 13 που θα πάρει μαζί της στο Παρίσι και η άτυχη, σε σχέση με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα, ήταν η Φωτεινή Τριχά. Η 19χρονη περιφερειακός του Ολυμπιακού έχει μπόλικα χρόνια μπροστά της ώστε να υλοποιήσει το όνειρο της συμμετοχής της. 

Οι Στεφανία Σάντα και Έλενα Ελληνιάδη, μαζί με την Ελένη Σωτηρέλη, ήταν οι τελευταίες τρεις που "κόπηκαν" αλλά θα παραμείνουν στην αποστολή μέχρι το τεχνικό μίτινγκ. Οι Εθνικές δεν μπορούν να κάνουν αλλαγές μέσα στο τουρνουά. 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ισορροπημένη σε όλες τις θέσεις 


Το ρόστερ είναι ισορροπημένο σε όλες τις θέσεις. Η Χρυσή Διαμαντοπούλου και η Ιωάννα Σταματοπούλου θα είναι οι δύο τερματοφύλακες. Τις Θερμοπύλες αμυντικά θα περιφρουρήσουν η αρχηγός Μαργαρίτα Πλευρίτου, η Μαρία Πάτρα και η Ιωάννα Χυδηριώτη, που είναι και πασπαρτού περιφερειακός. Η Ελευθερία και η Βάσω Πλευρίτου, η Νικόλ Ελευθεριάδου, η Ειρήνη Νίνου και η Αθηνά Γιαννοπούλου είναι οι περιφερειακοί της ομάδας, ενώ οι τρεις φουνταριστοί είναι η Έλενα Ξενάκη, η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη και η Αλεξάνδρα Ασημάκη, η οποία θα παίξει στους δεύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της, ύστερα από εκείνους του Πεκίνου το 2008. 

Η εθνική ομάδα είναι προφανώς σε δύσκολο όμιλο, με τη "χρυσή" ολυμπιονίκη των δύο προηγούμενων διοργανώσεων ομάδα των ΗΠΑ, την Ισπανία, την Ιταλία και την οικοδέσποινα Γαλλία. Τον α' όμιλο απαρτίζουν οι Ουγγαρία, Αυστραλία, Καναδάς, Κίνα και Ολλανδία. Οι τέσσερις πρώτοι κάθε ομίλου περνούν στα προημιτελικά και συγκρούονται χιαστί (1-4, 2-3, 3-2, 4-1).