Η εθνική Ελλάδος είχε το νεκρό διάστημά της στο δεύτερο δεκάλεπτο του δεύτερου παιχνιδιού της για το προολυμπιακό τουρνουά απέναντι στην Αίγυπτο, ωστόσο νίκησε εν τέλει δίχως άγχος, 93-71, και πήρε την πρώτη θέση στο δεύτερο όμιλο. Θα παίξει με τη Σλοβενία στον ημιτελικό, το Σάββατο 6 Ιουλίου (17:30), ενώ στο άλλο ζευγάρι θα διαξιφίσουν Κροατία και Δομινικανή Δημοκρατία (6/7-22:00). Οι ομάδες που θα περάσουν, θα παίξουν στον τελικό (7/7-22:00), με τη νικήτρια να παίρνει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. 



Ελλάδα-Αίγυπτος: Το "νεκρό" διάστημα και η ανωτερότητα


Η "γαλανόλευκη" έγινε εμφανές, ιδίως από τη στιγμή που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν χρησιμοποιήθηκε, ότι ακόμη δουλεύεται. Το περιφερειακό σουτ δούλεψε ξανά, κάτι που θα είναι σημαντικό απέναντι στη Σλοβενία. 

Όλοι οι παίκτες είχαν τη θέληση και να πιέζουν στην άμυνα και να βρίσκουν το καλύτερο δυνατό σουτ στην επίθεση. Αυτό που είναι χρηστό να κατανοηθεί, είναι πως πρόκειται για μία ομάδα που έχει δυνητικά χημεία, αλλά αντικειμενικά δεν είναι εδώ και καιρό μαζί. 



Πάντως, αν εξαιρεθεί το δεύτερο δεκάλεπτο, που η Εθνική έχασε με επιμέρους σκορ 26-22, όλα έβησαν καλώς. Το σουτ βελτιώθηκε αισθητά, κυρίως λόγω Λαρεντζάκη και Μήτογλου, ενώ, αφού το παιχνίδι στη ρακέτα, με τον Παπαγιάννη να κόβει συνεχώς ύστερα από τα δικά του σκριν, απέφερε καρπούς, η ομάδα μπόρεσε και βρήκε καλάθια και απέναντι στη ζώνη. Ένα ωραίο τεστ. Οι διεθνείς δεν διαποτίστηκαν, μάλιστα, από άγχος, μετά τα 4 στα 14 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο και έκαναν τη δουλειά όμορφα και παστρικά. 

Η ατυχία ήρθε στο 14', όταν ο Κώστας Αντετοκούνμπο τραυματίστηκε στο γόνατο. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού AKTOR αποχώρησε στα αποδυτήρια και δεν χρησιμοποιήθηκε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αλλά και την ανάρτηση της ΕΟΚ, αντιμετώπισε πρόβλημα με την επιγονατίδα του. 

Στην ούγια, η εθνική Ελλάδος έκανε... παρέλαση στον όμιλο. Φυσικά, δεν επιτρέπεται το λάθος από εδώ και πέρα. Το αναμενόμενο match-up με τον Λούκα Ντόντσιτς και τη Σλοβενία, είναι γεγονός. 

Παρόντες ήταν ξανά ο Νίκος Γκάλης και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, αλλά και ο Αμρ Ουάρντα, που φορούσε τη φανέλα της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Αιγύπτου. 

Το πανόραμα του β' ομίλου


Τα αποτελέσματα: Αίγυπτος-Δομινικανή Δημοκρατία 77-90, Δομινικανή Δημοκρατία-Ελλάδα 82-109, Ελλάδα-Αίγυπτος 93-71. 
Η βαθμολογία (τελική): Ελλάδα 4 (+49), Δομινικανή Δημοκρατία 3 (-14), Αίγυπτος 2 (-35).