Δεν είναι καλή ιδέα να φορμαρίζεται μέσα στα Major ο Στέφανος Τσιτσιπάς και αυτό φάνηκε με ακόμα έναν πρώιμο αποκλεισμό, μια και η ήττα από τον Φινλανδό Εμίλ Ρουσουοβόρι, 3-1 σετ (7-6 [6], 7-6 [10], 3-6, 6-3), τον έβγαλε πρόωρα εκτός Wimbledon, πριν προλάβει να διεκδικήσει τις πιθανότητές του. 

Ο Τσιτσιπάς έχασε τα πρώτα δύο σετ στο τάι μπρέικ. Στο πρώτο πρόλαβε να δείξει χαρακτήρα και, παρ' ότι βρισκόταν πίσω και ο Ρουσουοβόρι σέρβιρε για να πάρει το σετ, έκανε το μπρέικ και το οδήγησε στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Φινλανδός, που έπαιξε ρισκαδόρικο παιχνίδι, έκανε δύο φόρχαντ που διαδέχθηκαν δύο αβίαστα λάθη και πήρε το σετ 8-6.

Ρουσουοβόρι-Τσιτσιπάς: Έχασε το σερβίς στο χειρότερο σημείο


Το δεύτερο σετ είχε μόλις έναν μπρέικ πόιντ, και αυτόν στο σερβίς του Τσιτσιπά στο έκτο γκέιμ. Ο Έλληνας τενίστας δεν μπόρεσε να πιέσει το δικό του αντίπαλο, ο οποίος, πάντως, δεν είχε σπουδαία ποσοστά στο σερβίς του. Το παιχνίδι έφτασε στο τάι μπρέικ και ο Τσιτσιπάς έφτασε πρώτος σε σετ πόιντ. Έσωσε δύο, ενώ είχε ακόμα μία ευκαιρία. Με το σκορ στο 10-9 υπέρ του, ο Ρουσουοβόρι έκανε δύο άσους και ο Έλληνας τενίστας έκανε double fault, χάνοντας σπαραξικάρδια το δεύτερο σετ. 

Στο τρίτο, ο Τσιτσιπάς έβαλε τα δυνατά του για να μπει ξανά στο ματς. Κράτησε το σερβίς του με άνεση, αν εξαιρεθεί το τρίτο γκέιμ, έκανε στο τέταρτο το μπρέικ και παρέλαση μέχρι τη μείωση σε 2-1. 

Όμως, ο Φινλανδός μπόρεσε και αντιστάθηκε. Βρήκε το κρίσιμο μπρέικ στο έκτο γκέιμ του τέταρτου σετ και, χωρίς να δεχθεί μπρέικ πόιντ, έφτασε στην κατάκτηση του ματς.