Τρία παιχνίδια απομένουν στο προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ προκειμένου να δοθεί το ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, στο Παρίσι, ωστόσο ο ένας από τους δύο ημιτελικούς, δηλαδή εκείνος της εθνικής Ελλάδος με το αντίστοιχο συγκρότημα της Σλοβενίας (6/7-17:30), είναι τιτανομαχία μεταξύ δύο μέγκα σταρ του παγκόσμιου μπάσκετ. 





Ο MVP της κανονικής σεζόν του NBA το 2019 και το 2020 και των τελικών του 2021, Γιάννης Αντετοκούνμπο, απέναντι στον παίκτη που είναι τις τελευταίες πέντε χρονιές στην πρώτη ομάδα του πρωταθλήματος και φέτος έφτασε για πρώτη φορά σε τελικούς, τον Λούκα Ντόντσιτς





Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε ότι "ο Λούκα Ντόντσιτς είναι από τους μεγαλύτερους παίκτες στο παγκόσμιο μπάσκετ, αλλά εμείς έχουμε τον Γιάννη, που είναι καλύτερος" και αυτό φυσικά είναι μια πρώτης τάξεως προαναγγελία, ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος ότι προέρχεται από τον άνθρωπο που ο Σλοβένος ηγέτης, ο οποίος έχει κάνει δύο τριπλ νταμπλ σε ισάριθμα παιχνίδια, είχε πρότυπο στα παιδικάτα του. 





Φυσικά, και οι ΗΠΑ θα έχουν τα μάτια τους στραμμένα στο παιχνίδι, αφού πρόκειται για δύο από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία του πλέον περίβλεπτου πρωταθλήματος μπάσκετ στον πλανήτη. 





Η Εθνική, πάντως, έχει τους δικούς της μπελάδες, αφού ο Κώστας Αντετοκούνμπο τραυματίστηκε στο παιχνίδι με την Αίγυπτο και έκανε μαγνητική στο νοσοκομείο, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματός του. Ειδικά αν η Ελλάδα περάσει στον τελικό και παίξει με την Κροατία -η οποία στο δεύτερο ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τη Δομινικανή Δημοκρατία (6/7-21:00)- ο Κώστας είναι ταμάμ για να δυσκολέψει τον Ίβιτσα Ζούμπατς. 


Το πανόραμα του προολυμπιακού τουρνουά


Α' όμιλος

Τα αποτελέσματα: Σλοβενία-Κροατία 92-108, Κροατία-Νέα Ζηλανδία 86-90, Σλοβενία-Νέα Ζηλανδία 104-78. 
Η βαθμολογία (τελική): Κροατία 3 (+12), Σλοβενία 3 (+10), Νέα Ζηλανδία 3 (-22). 

Β' όμιλος

Τα αποτελέσματα: Αίγυπτος-Δομινικανή Δημοκρατία 77-90, Δομινικανή Δημοκρατία-Ελλάδα 82-109, Ελλάδα-Αίγυπτος 93-71.
Η βαθμολογία (τελική): Ελλάδα 4 (+49), Δομινικανή Δημοκρατία 3 (-14), Αίγυπτος 2 (-35).

Οι ημιτελικοί (6/7)

17:30 Ελλάδα-Σλοβενία
21:00 Δομινικανή Δημοκρατία-Κροατία

Ο τελικός (7/7)

Ελλάδα/Σλοβενία-Δομινικανή Δημοκρατία/Κροατία