Είχε τον Εμιλιάνο Μαρτίνες ως... φύλακα άγγελο και "καθάρισε" την πρόκριση στα ημιτελικά του Copa America η Αργεντινή! Σε ένα ματς που "ράγισαν" καρδιές με το ενδιαφέρον να είναι αμείωτο μέχρι... τέλους η "αλμπισελέστε" αν και προηγήθηκε με τον Λισάντρο Μαρτίνες, είδε το Εκουαδόρ να χάνει πέναλτι και να ισοφαρίζει εντέλει στις καθυστερήσεις με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην "ρώσικη ρουλέτα".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hbjvcq4o2p)
Όλοι σάστισαν όταν ο Λιονέλ Μέσι αστόχησε στην πρώτη εκτέλεση πέναλτι "α λα Πανένκα" όμως ο Εμιλιάνο Μαρτίνες το πήρε... πάνω του και με δυο σωτήριες αποκρούσεις πήρε δικαιωματικά για ακόμη μια φορά τον τίτλο του "κέρβερου" στέλνοντας την αγαπημένη του παγκόσμια πρωταθλήτρια στους "4"!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hc2swvdzeh)

Με "κέρβερο" Εμιλιάνο Μαρτίνες η Αργεντινή "πέταξε" για τα ημιτελικά του Copa America

Το Εκουαδόρ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε δυο φορές την εστία του Μαρτίνες ωστόσο οι φάσεις πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, η "αμπισελέστε" ανέβαζε στροφές, ενώ κατάφερε να ανοίξει λογαριασμό στο ματς από στατική φάση στο 35ο λεπτό. Ο Λιονέλ Μέσι με άψογη εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον Λισάντρο Μαρτίνες στην περιοχή που με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hbgqjbew41)

Το Εκουαδόρ που έδειχνε αρκετά μαχητικό στον αγωνιστικό χώρο, είχε τεράστια ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα από την άσπρη βούλα στο 62ο λεπτό, ωστόσο ο Ένερ Βαλένσια αποδείχθηκε μοιραίος στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι με αποτέλεσμα να παραμείνει το 1-0 υπέρ της Αργεντινής.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hdai1ie9w9)

Στο 68ο λεπτό οι Αργεντίνοι είχαν ευκαιρία με τον σταρ τους, Λιονέλ Μέσι που... πάτησε περιοχή και εξαπέλυσε σουτ όμως ο αντίπαλος γκολκίπερ ήταν σωστά τοποθετημένος και μπλόκαρε δίχως πρόβλημα απομακρύνοντας το κίνδυνο για την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hdlqlth1eh)

Το Εκουαδόρ ασκούσε ασφυκτική πίεση στην Αργεντινή ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης το οποίο ήρθε εντέλει στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης και συγκεκριμένα στο 90+1' με τον Γεμπόα που μετά από γέμισμα έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα και οδήγησε τον αγώνα στην παράταση εν μέσω αποθέωσης και φυσικά έντονων πανηγυρισμών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hbin12klrl)

Ο Μέσι ανέλαβε να εκτελέσει " α λα Πανένκα" το πρώτο πέναλτι και αστόχησε, όμως στη συνέχεια ανέλαβε... δράση ο Εμιλιάνο Μαρτίνες ο οποίος απέκρουσε τα δυο πρώτα πέναλτι και έβαλε τις βάσεις για πρόκριση τις οποίες "σφράγισε" με εύστοχο χτύπημα ο Οταμέντι από τα 11 βήματα. Φυσικά, οι πανηγυρισμοί ήταν έξαλλοι και στόχος των Αργεντίνων δεν είναι άλλο από την κατάκτηση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hcclgg7iq1)

Η διαδικασία των πέναλτι

1ο Πέναλτι - Μέσι (δοκάρι)
1ο Πέναλτι - Μένια (επέμβαση Μαρτίνες)
2ο Πέναλτι - Άλβαρες (γκολ)
2ο Πέναλτι - Μίντα (επέμβαση Μαρτίνες)
3ο Πέναλτι - Μακ Άλιστερ (γκολ)
3ο Πέναλτι - Γεμπόα (γκολ)
4ο Πέναλτι - Μοντιέλ (γκολ)
4ο Πέναλτι - Καϊσέδο (γκολ)
5ο Πέναλτι - Οταμέντι (γκολ)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hblvoybo7l)