Το Euro 2024 βρίσκεται στην... τελική ευθεία και στον δρόμο προς τον μεγάλο τελικό της 14ης Ιουλίου! Εκεί όπου δυο φιναλίστ θα "μονομαχήσουν" για το στέμμα του πρωταθλητή. Οι οκτώ καλύτερες ομάδες είναι έτοιμες να "παλέψουν" με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά και τα παιχνίδια αναμένονται συναρπαστικά. Οι δυο κατά κύριο λόγο καλύτερες ομάδες με βάση την εικόνα τους, Ισπανία και Γερμανία ανοίγουν την αυλαία των προημιτελικών, ενώ μονοπωλεί το ενδιαφέρον και η "μάχη" του Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Κιλιάν Εμπαπέ στο Πορτογαλία - Γαλλία. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2h0v6v9we29)

Τα δύο φαβορί Ισπανία - Γερμανία σε "μάχη"... μεγατόνων

Η Ισπανία και η Γερμανία είναι κατά γενική ομολογία οι δύο καλύτερες ομάδες του φετινού Euro 2024. Εντυπωσιάζουν με την αγωνιστική τους εικόνα και οι Ισπανοί δε διαθέτουν την καλύτερη επίθεση με έναν... καταιγισμό από γκολ να τους διακατέχει και μια "λάμψη" των... μικρών τους αστέρων. Η οικοδέσποινα από την άλλη δείχνει αποφασισμένη για μεγάλα πράγματα. Οι δυο τους δίνουν... ραντεβού στο "MHPArena" της Στουτγκάρδης, ένα ματς (19:00, EΡΤ1) που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και ο φετινός τελικός.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2g35np8i9yp)
Ισπανία και Γερμανία έχουν τεθεί αντιμέτωπες συνολικά 26 φορές. 9 φορές νίκησαν οι Γερμανοί, 8 οι Ισπανοί, ενώ 9 φορές οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες. Άλλωστε πρόκειται για τις εθνικές ομάδες οι οποίες μετρούν και τις περισσότερες κατακτήσεις στο Euro. Από τρεις η καθεμία (το 1964, το 2008 -σε τελικό κόντρα στη Γερμανία- και το 2012 η "φούρια ρόχα", ενώ το 1972, το 1980 και το 1996 οι Γερμανοί).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ctw9panwnl)
Ο προπονητής της Ισπανίας δεν μετρά απουσίες, ενώ έχει ξανά στη διάθεσή του τον Νάτσο. Από την άλλη, ο Νάγκλεσμαν μπορεί να υπολογίζει ξανά στις υπηρεσίες του Τα που εξέτισε την τιμωρία του. Στο όριο καρτών από πλευράς Ισπανίας είναι οι Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ, Μοράτα και Βίβιαν, ενώ από την Γερμανία οι Άντριχ, Μίτελσταντ και Ρούντιγκερ.

"Μονομαχία" Ρονάλντο με Εμπαπέ στο Πορτογαλία - Γαλλία

Η Πορτογαλία αν και ξεκίνησε δυναμικά στη διοργάνωση βρίσκεται στο επίκεντρο κυρίως για την αγωνιστική εικόνα του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος φέρεται να το έχει πάρει... προσωπικά, όμως βλέπει την απόδοσή του να μην είναι η αναμενόμενη στο χορτάρι. Θέλει να γυρίσει τον... διακόπτη απόψε (22:00, ΕΡΤ1) στο "Volksparkstadion" στο Αμβούργο απέναντι σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες παγκοσμίως, τον Κιλιάν Εμπαπέ, που θέλει να οδηγήσει τη Γαλλία στο τρόπαιο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2g4e58lba75)

Οι Γάλλοι που θεωρούνται από τα φαβορί όχι απλά δεν έχουν εντυπωσιάσει με την εικόνα τους, αλλά δείχνουν να προβληματίζουν και να μην έχουν πιάσει μέχρι στιγμής υψηλά στάνταρ απόδοσης. Ο Ρονάλντο ψάχνει απεγνωσμένα το πρώτο του γκολ στο Euro 2024 με την Πορτογαλία που δείχνει καλά στοιχεία, όμως κινείται σε πιο... ρηχά νερά σε σχέση με τα προβλεπόμενα. Πορτογαλία και Γαλλία ήταν μάλιστα το ζευγάρι του τελικού του 2016 όπου είχαν κατακτήσει την κούπα οι Πορτογάλοι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2g38et79xjd)

Ο Μαρτίνεθ δεν αναμένεται να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα της Πορτογαλίας. Στον αντίποδα, ο Ντεσάν δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ραμπιό που συμπλήρωσε κάρτες, ενώ ο Κομάν έχει φύγει από τους "τρικολόρ" λόγω της γέννησης του παιδιού του. Στο όριο καρτών για τους Πορτογάλους είναι οι Κανσέλο, Ρονάλντο, Κονσεϊσάο, Παλίνια, Νέτο και Νέβες, ενώ για τους Γάλλους οι Ντεμπελέ, Μπαπέ, Τσουαμενί, Γκριεζμάν.


To σημερινό (05/07) πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης του EURO 2024:

Ισπανία-Γερμανία (19:00, ΕΡΤ1)

Πορτογαλία-Γαλλία (22:00, ΕΡΤ1)