Μια από τις διοργανώτριες ομάδες του Προολυμπιακού Τουρνουά του Σαν Χουάν, το Πουέρτο Ρίκο "έλαμψε" ξανά και... έδειξε τα δόντια του (και) κόντρα στην Ιταλία! Οι Πορτορικάνοι ξεδίπλωσαν για ακόμη μια φορά το ταλέντο τους στο παρκέ, επικράτησαν με 80-69 και "σφράγισαν" την πρωτιά στον όμιλο. Αποτέλεσμα που βρίσκει τους Ιταλούς στα ημιτελικά με τη Λιθουανία και το Πουέρτο Ρίκο κόντρα στο Μεξικό το οποίο κέρδισε με 92-81 την Ακτή Ελεφαντοστού.


Το Πουέρτο Ρίκο υπέταξε την Ιταλία που θα αναμετρηθεί με τη Λιθουανία στα ημιτελικά του Προολυμπιακού

Το Πουέρτο Ρίκο έχει εντυπωσιάσει με την πορεία του στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Σαν Χουάν το οποίο φιλοξενεί και με μια ακόμη σπουδαία νίκη κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο. Είχε θεωρητικά δύσκολο έργο κόντρα στην Ιταλία ωστόσο έδειξε την ανωτερότητα του και έχοντας σε μεγάλα... κέφια τον Αλβάρδο επιβλήθηκε άνετα με 80-69 και... έστειλε τους Ιταλούς στα ημιτελικά με τη Λιθουανία. Με αντίπαλο το Μεξικό οι Πορτορικανοί στα ημιτελικά.

Puerto Rico 🇵🇷 vs Italy 🇮🇹 | Highlights | FIBA OQT 2024 Puerto Rico

Κορυφαίος για το Πουέρτο Ρίκο ήταν ο Αλβαράδο που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 29 πόντους και 7/10 τρίποντα, ενώ ο Κόντιτ σημείωσε 15 πόντους και ο Γουότερς 10 πόντους και 12 ασίστ. Για τους Ιταλούς που δεν κατάφεραν να φανούν όσο ανταγωνιστικοί θα ήθελαν, ξεχώρισε ο Γκαλινάρι με14 πόντους και ο Μάνιον με  11 πόντους.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-14, 35-40, 57-57, 80-69



Το Μεξικό νίκησε την Ακτή Ελαφαντοστού και βρίσκει στον δρόμο των ημιτελικών το Πουέρτο Ρίκο

Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας ήταν ο αγώνας του Μεξικού με την Ακτή Ελαφαντοστού καθώς κρινόταν η δεύτερη θέση του ομίλου και κατ' επέκταση η πρόκριση στα ημιτελικά του Προολυμπιακού Τουρνουά. Οι Μεξικανοί αν και... αγχώθηκαν εντέλει κατάφεραν να "λυγίζουν" την αντίπαλο τους που αποχαιρέτησε την διοργάνωση, να βάλουν μεγάλα σουτ στα κρίσιμα σημεία και να πάρουν τη νίκη με 92-81 η οποία τους οδηγεί στη φάση των ημιτελικών με τους Ιταλούς.

Cote d'Ivoire 🇨🇮 vs Mexico 🇲🇽 | Highlights | FIBA OQT 2024 Puerto Rico

Ο Πολ Στολ έβαλε φαρδιά - πλατιά την... υπογραφή του στη νίκη των Μεξικανών, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με double-double, 23 πόντους και 11 ασίστ μ' ένα φοβερό επιθετικό κρεσέντο, ενώ είχε ως άξιο συμπαραστάτη του τον επίσης "διψήφιο" Ιμπάρα με 22 πόντους και 11 ριμπάουντ. Double - double και ο Χάιμες με 12 πόντους και 12 ριμπάουντ. Από την Ακτή Ελφαντοσού που ολοκλήρωσε το... ταξίδι της στο Προολυμπιακό, διασώθηκε ο Φοφανά με 16 πόντους καθώς και οι Μουλαρέ και Ντιαμπατέ που πέτυχαν από 12 πόντους.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-22, 46-44, 69-68, 81-92