Οι ομάδες της Euroleague καταστρώνουν τα... σχέδια τους ενόψει της νέας σεζόν και λόγω του ότι η αγορά των free agents είναι αρκετά περιορισμένη, στρέφονται σε λύσεις παικτών που δεσμεύονται με συμβόλαιο. Μια εξ' αυτών και ο Αμερικανός φόργουρντ του Ολυμπιακού, Σακίλ ΜακΚίσικ ο οποίος βρίσκεται στην λίστα της Μονακό η οποία θέλει να τον ενσωματώσει στο δυναμικό της και έχει ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον της στην πλευρά του παίκτη αλλά δεν έχει προχωρήσει σε κρούση σε ότι αφορά την "ερυθρόλευκη" ΚΑΕ.

Ολυμπιακός: Στο στόχαστρο της Μονακό ο Σακίλ ΜακΚίσικ

Την περίπτωση του Σακίλ ΜακΚίσικ εξετάζει η Μονακό. Φυσικά, δεν αποκλείεται να παίξει τον ρόλο της και η επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό καθώς οι Πειραιώτες θα ενισχυθούν περαιτέρω στη θέση του φόργουορντ και θα μπορούν να μιλήσουν με διαφορετικά δεδομένα. Οι Μονεγάσκοι έχουν ενημερώσει τον Αμερικανό ότι ενδιαφέρονται να τον εντάξουν στο ρόστερ τους όμως δεν έχουν έως τώρα προσεγγίσει την "ερυθρόλευκη" ΚΑΕ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2dm0dg0v10p)
Αξίζει να τονιστεί ότι ο ΜακΚίσικ δεσμεύεται με "κλειστό" συμβόλαιο έως το 2025 με τον Ολυμπιακό το οποίο ανέρχεται περίπου στα 700.000 δολάρια και έτσι σε περίπτωση που η Μονακό θελήσει να προχωρήσει τη μεταγραφή του θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τους "ερυθρόλευκους" το buy out του παίκτη καθώς δεν υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιο που έχει συμφωνηθεί. Φυσικά, θα πρέπει πρώτα να "πέσουν" οι υπογραφές με τον Βεζένκοφ και να δει ο Γιώργος Μπαρτζώκας τι θέλει να κάνει με το ρόστερ του ενόψει της νέας σεζόν και ποιους παίκτες υπολογίζει ως... βασικά γρανάζια


Τι προσφέρει η Μονακό στον ΜακΚίσικ και η παρουσία του στον... Ολυμπιακό

Η Μονακό φέρεται πως θέλει να κάνει... γερό μπάσιμο καθώς θέλει να ενισχύσει την περιφερειακή της γραμμή με εμπειρία από παίκτες που... ξέρουν την Euroleague. Προσφέρει διετές "κλειστό" συμβόλαιο με απολαβές μεγαλύτερες από αυτές που έχει στον Ολυμπιακό. Άρα υπάρχει και το οικονομικό δέλεαρ. Παρ' όλα αυτά πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος βρίσκεται εδώ και 4,5 χρόνια στους Πειραιώτες και θεωρείται μέλος του βασικού κορμού, ενώ έχει μεγάλο δέσιμο τόσο με τον ίδιο τον σύλλογο όσο και με τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο ΜακΚίσικ μέτρησε κατά μέσο όρο 5.9 πόντους, 2.4 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 18 λεπτά συμμετοχής στην Basket League, ενώ είχε μέσο όρο 7.3 πόντους, 1.6 ριμπάουντ και 1 ασίστ με 34.6% στα τρίποντα σε 16 λεπτά συμμετοχής στην Euroleague.