Σάλος έχει προκληθεί στο Euro 2024 με τον πανηγυρισμό του Μερίχ Ντεμιράλ στον αγώνα της Τουρκίας με την Αυστρία, όπου με δυο προσωπικά του γκολ χάρισε στους Τούρκους την πρόκριση στα προημιτελικά! Ο Τούρκος αμυντικός έκανε τον χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων που παραπέμπει σε ακροδεξιά εξτρεμιστική διοργάνωση σ' ένα από τα γκολ που πέτυχε, με αποτέλεσμα να μπει στο... μικροσκόπιο της UEFA και να γίνει παντού πρώτο θέμα!


Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, η οποία είναι αρκετά αυστηρή στα πολιτικά μηνύματα, επέβαλε τιμωρία δύο αγωνιστικών στον Ντεμιράλ για παιχνίδια με την εθνική του ομάδα, με τον ίδιο αλλά και την ομοσπονδία της χώρας του να υποστηρίζεται ότι θα προσφύγουν στο CAS.


H UEFA τιμώρησε με δύο αγωνιστικές τον Ντεμιράλ για τον χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων στο Euro 2024

Mάλιστα, ο πανηγυρισμός με τον χαιρετισμό του Μερίχ Ντεμιράλ πήρε τέτοια έκταση που οδήγησε τον Ταγίπ Ερντογάν να μεταβεί στο Βερολίνο για να δώσει το «παρών» στο Τουρκία - Ολλανδία. Τα δημοσιεύματα για την ποινή των δύο αγωνιστικών επισημοποιήθηκαν μετά την ανακοίνωση της UEFA να τιμωρήσει τον παίκτη για τον χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων, σύμβολο ενός δεξιού εξτρεμιστικού κινήματος το οποίο βρίσκεται υπό παρακολούθηση εδώ και χρόνια από το γραφείο προστασίας του Συντάγματος στη Γερμανία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2fbyjrgznrt)

Φυσικά, είναι γνωστό ότι στο Euro απαγορεύονται τόσο εντός γηπέδου όσο και στις εξέδρες τα πολιτικά μηνύματα και η UEFA είναι αμίληκτη στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ο παίκτης από την πλευρά του θέλησε να πάρει θέση, όπου και υποστήριξε ότι δεν "κρυβόταν" κάτι πίσω από αυτή του την κίνηση και ότι απλά ήθελε να δείξει το πόσο υπερήφανος είναι που είναι Τούρκος.

Η Ομοσπονδία της Τουρκίας είχε αποστείλει φάκελο με υπερασπιστικά στοιχεία, όμως δεν βρήκε αντίκρισμα και έτσι σε περίπτωση που πέσει στο... κενό η προσφυγή στο CAS, ο Ντεμιράλ όχι απλά δεν θα αγωνιστεί στον προημιτελικό αγώνα με την Ολλανδία αλλά ούτε σε ενδεχόμενο πρόκρισης της εθνικής ομάδας του στα ημιτελικά.