Οι εμφανίσεις της Αγγλίας στο Euro 2024 έχουν απογοητεύσει όχι μόνο τους φιλάθλους της, αλλά και το ποδοσφαιρικό κοινό που είχε πολύ υψηλότερες απαιτήσεις. Τα "τρία λιοντάρια" έφτασαν μία... ανάσα από το φάσμα του αποκλεισμού κόντρα στη Σλοβακία, με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ να τη σώζει στο τελευταίο λεπτό.

Τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική ο Μπέλιγχαμ αλλά παίζει στα προημιτελικά του Euro 2024

Ένας από τους παίκτες που έκανε απίστευτη χρονιά με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης στη πρώτη του σεζόν μάλιστα είναι ο Τζουντ Μπέλιγχαμ. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός πήρε μεταγραφή από την Ντόρτμουντ και έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της "Βασίλισσας".

Οι πολλοί αγώνες κατά τη διάρκεια της χρονιάς τον καταπόνησαν με αποτέλεσμα στο Euro 2024 να μη μπορεί να αποδώσει πλήρως στα καθήκοντα που του έχει αναθέσει ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, με την Αγγλία να παίζει κακό ποδόσφαιρο καθ' όλη τη διοργάνωση.

Ο Μπέλιγχαμ την έσωσε μάλιστα στο 95ο λεπτό στο ματς κόντρα στη Σλοβακία μ' ένα απίστευτο ψαλιδάκι, με τα "τρία λιοντάρια" να παίρνουν διά πυρός και σιδήρου την πρόκριση για τα προημιτελικά του Euro 2024 εκεί που θα αντιμετωπίσει την Ελβετία που απέκλεισε την Ιταλία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2djhowvd7wx)
Κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμού του όμως ο Μπέλιγχαμ έκανε μία άσεμνη χειρονομία που τιμωρήθηκε από την UEFA. Η διοργανώτρια αρχή του επέβαλλε ποινή μίας αγωνιστικής με αναστολή και πρόστιμο 30.000 ευρώ για παραβίαση κανόνων συμπεριφοράς.