Η είδηση πως ο Σάσα Βεζένκοφ συμφώνησε για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα και τη Euroleague σκόρπισε ενθουσιασμό στον κόσμο των "ερυθρολεύκων". Ο αναλυτής του NBA, Κιθ Σμιθ, όμως ανέφερε σε ανάρτηση του πως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα καθώς οι Τορόντο Ράπτορς δε θέλουν να τον αφήσουν να φύγει.

Εμπόδιο στη μεταγραφή του Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό από τους Ράπτορς

Το γεγονός πως οι μεταγραφές στο NBA λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με την Ευρώπη, δείχνουν πως η περίπτωση του Σάσα Βεζένκοφ ίσως είναι περισσότερο πολύπλοκη απ' ότι περιμένουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, που ενθουσιάστηκαν στο άκουσμα της επιστροφής του.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ πήρε τη μεγάλη απόφαση και ένα χρόνο μετά τη φυγή του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, συμφώνησε με τον Ολυμπιακό για να πάρει το δρόμο της επιστροφής. Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται πως ακόμη δεν είναι δεδομένο λόγω των Τορόντο Ράπτορς.

Ο αναλυτής του NBA, Κιθ Σμιθ, σε ανάρτηση του ανέφερε χαρακτηριστικά: "Η κατάσταση του Σάσα Βεζένκοφ είναι συναρπαστική. Τα ευρωπαϊκά Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι έχει ήδη συμφωνήσει σε συμβόλαιο στην Ελλάδα και η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί.

Τα Μέσα ενημέρωσης του Τορόντο αναφέρουν ότι οι Ράπτορς δεν θέλουν να τον αφήσουν ελεύθερο. Και ο Βεζένκοφ πρέπει να αποδεσμευτεί. Δεν μπορεί απλά να αποφασίσει να φύγει. Μπορεί να συμβεί στο τέλος, αλλά το να το αναφέρεις ότι ο Βεζένκοφ σίγουρα φεύγει από το ΝΒΑ δεν ταιριάζει", γεγονός που βάζει φωτιά στην περίπτωση της μεταγραφής του.