Η Γερμανία υποδέχθηκε την Ισπανία στον πρώτο προημιτελικό του Euro 2024, με τις δύο ομάδες να έχουν ως μοναδικό στόχο τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά, εκεί που θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού της Γαλλίας κόντρα στην Πορτογαλία.

Οι "φούριας ρόχας" ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ που έψαχναν με τα "πάντσερ" να παίζουν σκληρά από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, γεγονός που προκάλεσε τον τραυματισμό του Πέδρι που θα χάσει τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Στο δεύτερο μέρος οι Ισπανοί κατάφεραν να βρουν το τέρμα που έψαχναν με τον Όλμο στο 51ο λεπτό, με τη Γερμανία να αυξάνει στη συνέχεια την πίεση της και να λυτρώνεται δύο λεπτά πριν το 90λεπτο με τον Βιρτζ να αποδεικνύεται "χρυσή αλλαγή" για την ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν.

Στην παράταση οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους να σκοράρουν, με τον Φίλκρουγκ να χάνει δύο πολύ μεγάλες φάσεις για την Γερμανία και τον Μερίνο από την άλλη να βάζει το γκολ στο 119 και να δίνει την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro 2024 στους "φούριας ρόχας".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2htqqrgpegp)

Τραυματισμός του Πέδρι και υπεροχή της Ισπανίας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν ως στόχο να σταματήσουν με κάθε τρόπο τους αντιπάλους τους και να παίξουν σκληρά, κάτι που κατάλαβε από νωρίς ο Πέδρι, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας λόγω του σκληρού χτυπήματος που δέχθηκε από τον Τόνι Κρόος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hqagnv3vk9)
Η Ισπανία είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δε μπορούσε να φτάσει εύκολα στην εστία του Μάνουελ Νόιερ, γι' αυτό το λόγο προσπαθούσε με σουτ εκτός περιοχής να απειλήσει όπως συνέβη στην περίπτωση του Φαμπιάν Ρουίθ στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hqljal5gyh)

Σκληρό παιχνίδι από την Γερμανία και καλές ευκαιρίες από τον Χάβερτζ

Η Γερμανία προσπαθούσε να βρει τρόπους να απειλήσει την εστία των "φούριας ρόχας" και τα κατάφερε στο 21ο λεπτό, με τον Κάιλ Χάβερτζ να εκμεταλλεύεται μεν την πολύ ωραία συνεργασία των συμπαικτών του αλλά η κεφαλιά του δεν δυσκόλεψε τον Ουνάι Σιμόν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hqqme9f2sh)
Οι ίδιοι πρωταγωνιστές βρέθηκαν και 14 λεπτά μετά, με τον Χάβερτζ να κάνει ένα δύσκολο αλλά πολύ καλό κοντρόλ από τη βαθιά μπάλια του Ρούντιγκερ αλλά το σουτ του αποκρούστηκε ξανά από τον τερματοφύλακα της Ισπανίας που δεν έδειξε να δυσκολεύεται.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hqtboit51l)
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή στο πρώτο ημίχρονο έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, με το σκληρό παιχνίδι κυρίως των "πάντσερ" να ξεχωρίζει στο πρώτο 45λεπτο, με τις φάσεις και την κατοχή της μπάλας να είναι μοιρασμένα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hr9xpvz9mx)

Έβαλε το γκολ με τον Όλμο η Ισπανία σε καίριο σημείο του αγώνα

Η Ισπανία μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με το... μαχαίρι στα δόντια, δείχνοντας από την αρχή κιόλας τις άγριες διαθέσεις της. Οι "φούριας ρόχας" έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 47ο λεπτό με τον Γιαμάλ να βρίσκει τον Μοράτα, αλλά το τελείωμα του επιθετικού της Ατλέτικο Μαδρίτης κατέληξε άουτ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hrpptdu08h)
Το γκολ όμως δεν άργησε τελικά να έρθει για την Ισπανία, μιας και τέσσερα λεπτά αργότερα ο εξτρέμ της Μπαρτσελόνα έδωσε ακόμη μία ασίστ, αυτή τη φορά στον Ντάνι Όλμο, ο οποίος από τα όρια της περιοχής με πολύ όμορφο σουτ έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hrswazcwm1)

Διαδοχική πίεση της Γερμανίας για να ισοφαρίσει

Τα "πάντσερ" όπως ήταν λογικό μετά το γκολ ανέβασαν την απόδοση τους για να βρουν το τέρμα της ισοφάρισης και να μπουν ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα, αλλά ο Ουνάι Σιμόν ήταν εκεί για να πει "όχι" στο δυνατό σουτ του Άλντριχ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hs5crcxdzt)
Η αυτοθυσία των παικτών της Ισπανίας φάνηκε ξεκάθαρα στη μεγάλη φάση της Γερμανίας με τον Χάβερτζ να βρίσκεται φάτσα με τον τερματοφύλακατης Ισπανίας αλλά ο Ντάνι Καρβαχάλ έπεσε στα πόδια του ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ και έδιωξε τον κίνδυνο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hs9clkws6x)

Ανταμείφθηκαν με "χρυσή" αλλαγή τον Βιρτζ τα "πάντσερ"

Η Γερμανία έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 77ο λεπτό με τον συνήθη... ύποπτο Φίλκρουγκ που μπήκε αλλαγή στη θέση του Γκούντογκαν και έκανε πιο απειλητικά τα "πάντσερ" με το σουτ του όμως να καταλήγει στο δοκάρι της Ισπανίας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hsbwzx5iex)
Οι Γερμανοί συνέχιζαν να πιέζουν για το τέρμα της ισοφάρισης, αλλά ο Χάβερτζ συνέχισε να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, καθώς πέντε λεπτά αργότερα ο Ουνάι Σιμόν έκανε το λάθος, αλλά ο επιθετικός των "κανονιέρηδων" δεν κατάφερε να ευστοχήσει στο ψιλοκρεμαστό σουτ που προσπάθησε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hs9clkws6x)
Η λύτρωση για τη Γερμανία ήρθε τελικά, με τον Βιρτζ να αποδεικνύεται χρυσή αλλαγή για τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν, με τον ποδοσφαιριστή της Μπάγερ Λεβερκούζεν να εκμεταλλεύεται την κεφαλιά - ασίστ του Κίμιχ και από κοντά διαμόρφωσε το 1-1 με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην παράταση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hsjn1ej3kh)

Χαμένες ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης

Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης υπήρξε ένταση και από τις δύο ομάδες που έδειχναν πως δεν θέλουν να κριθεί η πρόκριση στα ημιτελικά του Euro 2024 στη "ρώσικη ρουλέτα" των πέναλτι, αλλά το ωραίο σουτ του Ογιαρθάμπαλ δε βρήκε τελικά εστία για την Ισπανία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hsx7qob8r5)
Οι Γερμανοί απάντησαν στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, με τον σκόρερ τους τον Βιρτζ να σουτάρει από το σημείο που σκόραρε ο Όλμο νωρίτερα, αλλά η μπάλα πήγε λίγο έξω από την εστία του Ουνάι Σιμόν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ht67mtbrux)

Ο Μερίνο έστειλε την Ισπανία στα ημιτελικά του Euro 2024

Η Γερμανία έφτασε μία ανάσα από το 2-1 στην παράταση με τον Φούλκρουγκ να παίρνει τη κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά ο... ήρωας της Ισπανίας που ακούει στο όνομα Ουνάι Σιμόν είπε "όχι" στον επιθετικό της Ντόρτμουντ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2htcnyyhq95)
Η Ισπανία ήταν τελικά εκείνη που χαμογέλασε στο τέλος με τον Μερίνο να σκοράρει στο 119ο λεπτό με κεφαλιά και να στέλνει τους οικοδεσπότες... σπίτι τους με τον Τόνι Κρόος να φεύγει απογοητευμένος στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2htj2iu28w9)
Ισπανία (Λουίς Ντε Λα Φουέντε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάν (46' Νάτσο), Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Ρόδρι, Ρουίθ, Πέδρι (8' Όλμο), Νίκο Γουίλιαμς (80' Μερίνο), Γιαμάλ (63' Φεράν Τόρες), Μοράτα (80' Οριαθάμπαλ)

Γερμανία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Τα (80' Μίλλερ), Ράουμ (57' Μίτελσταντ), Τσαν (46' Άλντριχ), Κρόος, Σανέ (46' Βιρτζ), Γκούντογκαν (57' Φούλκρουγκ), Μουσιάλα, Χάβερτζ