Η Μαρία Σάκκαρη αντιμετώπισε στον τρίτο γύρο του Wimbledon την Έμμα Ραντουκάνου με στόχο την πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης. Το ξεκίνημα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια που έχασε εύκολα το πρώτο σετ με 6-2 ενώ στη συνέχεια η τενίστρια από το Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε την ανωτερότητα της και με 6-3 κέρδισε την αναμέτρηση.

Της στοίχισε το μπρέικ στο πρώτο γκέιμ της Σάκκαρη

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Έμμα Ραντουκάνου να παίρνει από πολύ νωρίς το προβάδισμα, καθώς στο πρώτο κιόλας σερβίς της Σάκκαρη κατάφερε να κάνει το μπρέικ παρά το γεγονός πως ξεκίνησε με 30-0 υπέρ της η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Η Σάκκαρη έψαξε τον τρόπο να απαντήσει άμεσα, αλλά παρά το γεγονός πως μπήκε δυνατά στο δεύτερο γκέιμ, η Αγγλίδα τενίστρια κατάφερε να φέρει ξανά το παιχνίδι στα μέτρα της και να κάνεις το 2-0 "σβήνοντας" δύο μπρέικ πόιντ από την Ελληνίδα.

Τα επόμενα τέσσερα γκέιμ δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη διαφοροποίηση, με την Σάκκαρη να καταφέρνει έστω και με δυσκολία να κρατάει το σερβίς της, ενώ η Ραντουκάνου δεν έδειχνε να έχει προβλήματα με το σκορ να είναι στο 4-2 υπέρ της.

Το έβδομο γκέιμ ήταν χαρακτηριστικό για την έκβαση του πρώτου σετ, με τη Ραντουκάνου να μην αφήνει ανεκμετάλλευτη αυτή τη φορά την ευκαιρία που της έδωσε η Ελληνίδα τενίστρια ακόμη ένα μπρέικ κι έκανε το 5-2, τελειώνοντας τελικά το σετ με 6-2 στο πιο ενδιαφέρον γκέιμ της αναμέτρησης.

Ένα μπρέικ ήταν αρκετό για την Ραντουκάνου που προκρίθηκε στο Wimbledon

Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη ξεκίνησε πιο δυνατά και κατάφερε να κρατήσει το πρώτο σερβίς της, κάτι όμως που δε συνέβη και στο δεύτερο με την Ραντουκάνου να εκμεταλλεύεται το μπρέικ πόιντ που της έδωσε η αντίπαλος της και έκανε γρήγορα το 2-1 υπέρ της.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια - που βρίσκεται στο Νο9 της παγκόσμιας κατατάξης της WTA - είχε την ευκαιρία να ανταποδώσει στα μπρέικ, αλλά στις δύο ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν να μειώσει σε 2-2 δεν τα κατάφερε, με την τενίστρια από το Ηνωμένο Βασίλειο να κάνει το 3-1.

Η Σάκκαρη ανέβασε την απόδοση της και προσπάθησε να βρει το μπρέικ που θα την έβαζε ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα, αλλά δεν τα κατάφερε με την Ραντουκάνου να προηγείται με 4-3 στα πρώτα επτά γκέιμς του δεύτερου σετ και έχει το μεγάλο πλεονέκτημα για τη νίκη.

Η Ραντουκάνου κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της και να κάνει το 5-3, ενώ στο ένατο γκέιμ του δεύτερου σετ έδωσε τη... χαριστική βολή στη Σάκκαρη και με ακόμη ένα μπρέικ έκανε το 6-3 παίρνοντας την πρόκριση για τον τέταρτο γύρο του Wimbledon.