Η Πορτογαλία αντιμέτωπισε τη Γαλλία στο δεύτερο προημιτελικό του Euro 2024, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τη νίκη για να προκριθούν στα ημιτελικά της διοργάνωσης, εκεί που τους περιμένει η Ισπανία που επικράτησε στην παράταση της Γερμανίας με 2-1.

Οι δύο ομάδες πέρασαν ένα πρώτο ημίχρονο προσπαθώντας να σταματήσουν η μία την άλλη χωρίς πολλές ευκαιρίες στις δύο εστίες. Στο δεύτερο μέρος όμως η Πορτογαλία έχασε στην αρχή πολλές φάσεις για να προηγηθεί, με τους "τρικολόρ" να παίρνουν τη σκυτάλη αλλά οι προσπάθειες τους δεν κατέληξαν στα δίχτυα με την παράταση να είναι... μονόδρομος.

Στην παράταση η ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν πολύ καλύτερη αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, με το παιχνίδι να οδηγείται στη "ρώσικη ρουλέτα" των πέναλτι με τους "τρικολόρ" να είναι εκείνοι που χαμογέλασαν στο τέλος με 5-3 και θα βρουν την Ισπανία στα ημιτελικά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hxprd8emll)

Αλληλοεξουδετερώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο Γαλλία και Πορτογαλία

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να ελέγξουν το χώρο του κέντρου, με το άγχος να είναι διάχυτο, καθώς κρίνεται η πρόκριση στα ημιτελικά του Euro 2024, κάτι που φάνηκε και στη περίπτωση του Μενιάν που έχασε μόνος του το κοντρόλ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hu8orz27rt)
Η πρώτη φάση του αγώνα ανήκε στη Γαλλία, με τον Τεό Ερναντέζ να κάνει κάτι που συνηθίζει στα παιχνίδια, δοκιμάζοντας το πόδι του από μακριά, αλλά ο Ντιόγκο Κόστα ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε τον κίνδυνο για την εστία του στο 23ο λεπτό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hukgn1gr29)
Οι Πορτογάλοι προσπαθούσαν να βρουν τρόπους να πιάσουν στον "ύπνο" την άμυνα της Γαλλίας με βαθιές μπαλιές προς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ στην άμυνα τους ο Πέπε δε θύμιζε σε τίποτα την ηλικία του, σταματώντας με εξαιρετικό τρόπο τους αντιπάλους του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2huo0a4jf2p)
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0, με το πάθος και τις δυνατές μονομαχίες να ξεχωρίζουν σ' ένα παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Διαδοχικές ευκαιρίες για την Πορτογαλία που πίεζε για το γκολ

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου είδαμε ό,τι δεν είχαμε δει ουσιαστικά στο υπόλοιπο κομμάτι της αναμέτρησης, με τους Πορτογάλους να ανεβάζουν το ρυθμό τους μετά το 60ο λεπτό και να χάνουν μία σπουδαία ευκαιρία με τον Μπρούνο Φερνάντες να σκοράρουν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hvsqkwt5pd)
Η πίεση της ομάδας του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ συνεχίστηκε και τρία λεπτά αργότερα ο Μενιάν αναγκάστηκε σε δύο περιπτώσεις να πει "όχι", με τον Βιτίνια αρχικά να πλασάρει και στη συνέχεια ο Κριστιάνο Ρονάλντο προσπάθησε με τακουνάκι να νικήσει τον τερματοφύλακα της Γαλλίας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hvvuvkbkup)

Πήρε τη σκυτάλη σε απίστευτες χαμένες ευκαιρίες η Γαλλία και... παράταση

Οι "τρικολόρ" βλέποντας πως γλίτωσαν το γκολ σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις βγήκαν μπροστά για να βρουν εκείνοι το γκολ που θα τους δώσει το προβάδισμα για τη νίκη, αλλά ο ήρωας κόντρα στο Βέλγιο, Κολό Μουανί, αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hvxzjtlfk1)
Τον συμπαίκτη του "μιμήθηκε" στο 70 λεπτό του αγώνα ο Καμαβινγκά, με τον ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση από δεξιά, αλλά το σουτ του  με το "κακό" πόδι πέρασε λίγο έξω από την εστία του Ντιόγκο Κόστα

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hvztnwjt4h)
Στην τελευταία απόπειρα της Γαλλίας να βάζει το γκολ και να αποφύγει την παράταση ο Πέπε ήταν εκεί "σβήνοντας" τον Τουράμ που προσπάθησε να τον περάσει, με το 0-0 να παραμένει μέχρι το τέλος και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στο έξτρα ημίωρο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hw9qyi25w1)

Υπερίσχυσε στην παράταση η Πορτογαλία αλλά δε βρήκε γκολ πρόκρισης

Ο Κονσεϊσάο με την είσοδο του στον αγώνα έδωσε επιθετική ώθηση στην Πορτογαλία και σε μία από τις γνωστές του επελάσεις βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή κι έκανε τη σέντρα στον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά το τελείωμα του σούπερ σταρ της Αλ Νασρ ήταν... απογοητευτικό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hwhoobai0x)
Η υπεροχή της Πορτογαλίας στην παράταση συνεχίστηκε με τον Κονσεϊσάο να συνεχίζει να οργώνει την αριστερή πλευρά των Γάλλων, αλλά η κεφαλιά του Ζοάο Φέλιξ - που μόλις είχε μπει αλλαγή στην αναμέτρηση - πήγε λίγο άουτ και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hx0b0o21tt)
Η διαδικασία των πέναλτι: 

1ο πέναλτι Γαλλία: Εύστοχο Ντεμπελέ
1ο πέναλτι Πορτογαλία: Εύστοχο Ρονάλντο
2ο πέναλτι Γαλλία: Εύστοχο Φοφανά
2ο πέναλτι Πορτογαλία: Εύστοχο Μπερνάρντο Σίλβα
3ο πέναλτι Γαλλία: Εύστοχο Κουντέ
3ο πέναλτι Πορτογαλία: ΑΣΤΟΧΟ Ζοάο Φέλιξ
4ο πέναλτι Γαλλία: Εύστοχο Μπαρκολά
4ο πέναλτι Πορτογαλία: Εύστοχο Μέντες
5ο πέναλτι Γαλλία: Εύστοχο Ερναντέζ και πρόκριση για τους "τρικολόρ"

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hxd2t1byyh)

Πορτογαλία (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Ντιόγκο Κόστα, Κανσέλο (74' Σεμέδο), Ρούμπεν Ντίας, Πέπε, Μέντες, Βιτίνια (119' Ματέους Νούνιες), Παλίνια (92' Ρούμπεν Νέβες), Μπρούνο Φερνάντες (74' Κονσεϊσάο), Μπερνάρντο Σίλβα, Λεάο (106' Ζοάο Φέλιξ), Κριστιάνο Ρονάλντο

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντέζ, Τσουαμενί, Καντέ, Καμαβινγκά (91' Φοφανά), Γκριεζμάν (67' Ντεμπελέ), Εμπαπέ (106' Μπαρκολά), Κολό Μουανί (86' Τουράμ)