Η πιο μεγάλη ώρα μέχρι την... επόμενη είναι τώρα για την Εθνική Ελλάδος στο Προολυμπιακό Τουρνουά! Όλος ο μπασκετικός κόσμος αδημονεί για τη "μάχη" δυο σπουδαίων παικτών. Γιάννης Αντετοκούνμπο και Λούκα Ντόντσιτς έτοιμοι να "λάμψουν" στο παρκέ του ΣΕΦ στον κρίσιμο ημιτελικό αγώνα της "επίσημης αγαπημένης" με την Σλοβενία με φόντο την πρόκριση στον τελικό, εκεί που θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Στον δεύτερο ημιτελικό του Προολυμπιακού του ΣΕΦ, η Δομινικανή Δημοκρατία θα αντιμετωπίζει την Κροατία (21:00, ΕΡΤ3) και όποια από τις δυο ομάδες επιρκατήσει θα βρει στον τελικό είτε την Ελλάδα είτε την Σλοβενία.


Όλα για όλα η Εθνική Ελλάδος κόντρα στην Σλοβενία του Ντόντσιτς στο Προολυμπιακό

Έτοιμη για την μεγάλη "μονομαχία" (17:30, ΕΡΤ1) με Σλοβενία η Εθνική Ελλάδος που στοχεύει σε μια ακόμα νίκη την οποία φιλοδοξεί να πάρει μπροστά στα μάτια των χιλιάδων φιλάθλων την στο ΣΕΦ. Μια νίκη η οποία θα της δώσει την πρόκριση στον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά, εκεί όπου θα διεκδικήσει το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hoj7p3517d)
Ο νικητής του ημιτελικού θα προκριθεί στον τελικό της Κυριακής (07/07) που δίνει εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αντίπαλος εκεί θα είναι η ομάδα που θα νικήσει στον δεύτερο ημιτελικό, όπου η Κροατία θα κοντραριστεί με την Δομινικανή Δημοκρατία.  Άπαντες αδημονούν για την "τιτανομαχία" ανάμεσα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Λούκα Ντόντσιτς οι οποίοι μετά τις φοβερές μεταξύ τους... παραστάσεις που δίνουν στο NBA θέλουν να πετύχουν και να διακριθούν και με την εθνική τους ομάδας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hofki0ef8p)

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν θα έχει στη διάθεση του τον Κώστα Αντετοκούνμπο ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατο και θα χάσει τη συνέχεια του τουρνουά. Για την Σλοβενία, αμφίβολη είναι η παρουσία του βασικού της πόιντ γκαρντ, Αλεξέι Νίκολιτς.

Η Εθνική Ελλάδος που έκανε το απόλυτο τερμάτισε στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου, ενώ η Σλοβενία τερμάτισε πίσω από την Κροατία στον 1ο όμιλο.  Μέχρι τώρα, Ελλάδα και Σλοβενία έχουν τεθεί αντιμέτωπες 20 φορές. Η "γαλανόλευκη" προηγείται με 12 νίκες έναντι των 8 που έχουν οι Σλοβένοι.


Το σημερινό πρόγραμμα του Προολυμπιακού στο ΣΕΦ

Ελλάδα - Σλοβενία (17:30, ΕΡΤ1)
Δομινικανή Δημοκρατία - Κροατία (21:00, ΕΡΤ3)