Ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν αναμφίβολα ένα από τα... πρόσωπα του περσινού πρωταθλήματος! Έκανε πράγματα και... θαύματα στο παρκέ με τη φανέλα του  Άρη με αποτέλεσμα να τα "σαρώσει"... όλα στην ψηφοφορία των αρχηγών/προπονητών, ΜΜΕ και κοινού και να αναδειχθεί ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης της Basket League για την αγωνιστική περίοδο 2023/24.


Ο Βασίλης Τολιόπουλος αναδείχθηκε ο πιο βελτιωμένος παίκτης της Basket League


Ο Βασίλης Τολιόπουλος "έλαμψε" τη σεζόν που ολοκληρώθηκε με τη φανέλα του Άρη! Ήταν ο απόλυτος ηγέτης των "κίτρινων" τους οποίους οδήγησε στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος μετά από επτά χρόνια με τα τρομερά επιτεύγματα του στο παρκέ, κάτι που του έδωσε μια θέση στην 12αδα της Εθνικής Ελλάδος στο Προολυμπιακό Τουρνουά όμως τα... σπουδαία για τον ίδιο δεν σταμάτησαν εκεί.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1t5wvacgt5d)
Ο Έλληνας διεθνής αναδείχθηκε ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης της Basket League για την αγωνιστική περίοδο 2024/25 και ο ίδιος δήλωσε πως το εν λόγω βραβείο είναι πολύ σημαντικό για αυτόν καθώς αντιπροσωπεύει την δουλειά και την προσπάθεια που έχει κάνει ειδικά την τελευταία διετία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν ο ηγέτης του Άρη Midea που επέστρεψε στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της Stoiximan Basket League ύστερα από επτά χρόνια και, μάλιστα, με δικό του buzzer beater τρίποντο στο τρίτο ματς της προημιτελικής φάσης των πλέι οφ με αντίπαλο τον Προμηθέα στην Πάτρα οι «κιτρινόμαυροι» προκρίθηκαν παρά το μειονέκτημα έδρας στα ημιτελικά!

Ως επιστέγασμα της καλύτερης σεζόν της καριέρας του ήρθε για τον 28χρονο πόιντ γκαρντ η ανάδειξη του σε Πιο Βελτιωμένο Παίκτη της Stoiximan Basket League 2023-24.

Ο Τολιόπουλος επικράτησε σε όλες τις ψηφοφορίες για τα Stoiximan Basket League Awards για την κατηγορία του Πιο Βελτιωμένο Παίκτη.

Ο αρχηγός των «κιτρινόμαυρων» συγκέντρωσε το 40,9% των προτιμήσεων (9 ψήφοι) στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των ομάδων της Stoiximan Basket League και δεύτερος ήταν ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης του Παναθηναϊκού AKTOR με 18,18% (4 ψήφοι).

Στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων ο Τολιόπουλος ψηφίστηκε από το 37,2% (16 ψήφοι) και τον ακολούθησαν οι Μάριους Γκριγκόνις του Παναθηναϊκού AKTOR, Άλεκ Πίτερς του Ολυμπιακού και Νεοκλής Αβδάλας της Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ που πήραν από 4 ψήφους (9,3%).

Ο αρχηγός του Άρη Midea πρώτευσε και στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού συγκεντρώνοντας το 28,5% των ψήφων (668) έναντι 11,18% του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη (262).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1t5sbdl01s1)


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τολιόπουλος:

"Είμαι χαρούμενος γι’ αυτήν τη διάκριση και ευχαριστώ όσους με ψήφισαν, από προπονητές και παίκτες των ομάδων της Stoiximan Basket League, μέχρι εκπροσώπους των ΜΜΕ και φυσικά τον κόσμο. Θεωρώ αυτό το βραβείο πολύ σημαντικό γιατί αντιπροσωπεύει την δουλειά και την προσπάθεια που έχω κάνει ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια.

Είχαμε μία πολύ καλή χρονιά με τον ΑΡΗ Midea και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που αυτή η ατομική διάκριση συνδυάστηκε με την επιτυχία της ομάδας. Άλλωστε, στο μπάσκετ μόνος σου δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα, συνεπώς ευχαριστώ από καρδιάς τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου γι’ αυτό το βραβείο, το οποίο αφιερώνω στην οικογένειά μου, τη σύντροφό μου και όσους είναι δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια, στα εύκολα και στα δύσκολα.

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ελπίζω η επόμενη χρονιά να είναι ακόμα καλύτερη για την ομάδα μου, αλλά και για μένα ατομικά. Θα καταθέσουμε το 100% για να δώσουμε ακόμα περισσότερες χαρές στον κόσμο μας κι εγώ προσωπικά θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά για να βελτιώνομαι συνεχώς".